Grădinița pentru urșii panda este cel mai drăguț loc de pe pământ: 15 imagini care dovedesc acest lucru

Unde crezi că se află epicentrul drăgălășeniei? Vă vom spune imediat. În China, în orașul Chengdu, există o grădiniță absolut unică pentru panda. Acești bebeluși sunt cea mai mare dovadă a succesului creșterii urșilor panda, în care chinezii au atins înălțimi fără precedent.

#1

Puii panda se comportă ca niște copii. Animalele călătoresc pe leagăne făcute din anvelope de mașină, se luptă între ele și alunecă pe tobogane.

#2

#3

#3

#4

#5

#6

Profesorii din această grădiniță hrănesc bebelușii cu lapte, pentru că la o vârstă atât de fragedă încă nu pot mânca bambus.

#7

#8

Animalele care au ajuns la maturitate, sunt eliberate în parc, care recreează cât mai mult posibil habitatul natural al urșilor.

#9

#10

Muncitorii spun că nu este ușor să salvezi această specie rară de animale din lume. Principala problemă cu reproducerea panda este că, în captivitate, aceste animale sunt în general indiferente față de reproducere.

#11

#12

Panda trăiește în regiunile muntoase din centrul Chinei – Sichuan și Tibet.  În această zonă, la 1.524 – 3.048 m altitudine, se află pădurile răcoroase și umede de bambus pe care panda uriaș le iubește. Urșii mari își fac bârlogurile din bușteni scobiți sau din cioturi de conifere găsite în pădure. În ciuda faptului că panda sunt carnivore, dieta lor este în mare parte vegetariană. De fapt, ei mănâncă doar bambus.

#13

Panda este o specie pe cale de dispariție caracterizată prin dimensiunea populației în continuă scădere și rate scăzute ale natalității, atât în ​​sălbăticie, cât și în captivitate. Oamenii de știință estimează că doar aproximativ 1.600 de indivizi  există în sălbăticie. Prin urmare, panda uriaș este chiar un simbol al World Wildlife Fund (WWF).

#14

Aproximativ 300 de urși panda trăiesc în grădinile zoologice din întreaga lume.

#15

Bambusul conține foarte puțină valoare nutritivă, așa că panda trebuie să mănânce 12-38 kg în fiecare zi pentru a-și satisface nevoile energetice.

Dar se ramifică, aproximativ 1% din dieta lor cuprinde alte plante și chiar carne. Deși sunt aproape în întregime vegetarieni, panda vor vâna uneori pikas și alte rozătoare mici. Într-adevăr, ca membri ai familiei urșilor, panda giganți posedă sistemul digestiv al unui carnivor, deși au evoluat pentru a depinde aproape în întregime de bambus. Această dependență de bambus îi face vulnerabili la orice pierdere a habitatului lor – în prezent, amenințarea majoră pentru supraviețuirea lor.

Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să-l distribui și prietenilor !