De ce n-ai știut până acum? Bananele albastre, cu gust de vanilie. O revelație pentru gustul tău!

Îți dorești și tu ca mâncarea sănătoasă să aibă gustul celei preferate? De câte ori ți-ai întors privirea de la mâncarea extrem de sănătoasă, dar cu gust neplăcut?

Blue Java Banana sare aici în ajutor! Acest fruct e sănătos și delicios, dar e cam rar. Ei bine, toți putem parcurge acel kilometru în plus pentru ceva care are aproximativ aceleași beneficii pentru sănătate cum are Broccoli, dar are gust de înghețată de vanilie.

Crescute în mare parte în Asia de Sud, aceste banane pot supraviețui în cele mai dure medii.

În comparație cu ceilalți copaci fructiferi tropicali, plantele de Blue Java pot rezista la temperaturi sub 0 °C și pot creşte în California, în zonele Pacificului de Nord-Vest şi Sud.

Planta care produce aceste banane poate ajunge la o înățime de șase metri, iar fructul pe care îl produce este fascinant, mai scurt decât bananele tradiționale, având coaja albăstruie.

Iată cum să crești acest fruct într-un loc care nu este Asia de Sud.

Asigură-te că zona în care dorești să o plantezi, are suficientă lumină și ploaie. Acest fruct are nevoie zilnic de o cantitate suficientă de apă și ar trebui să te asiguri că rădăcinile intră adânc în sol pentru a preveni putrezirea acestora.

Folosește îngrășământ NPK într-un raport de 3:1:6 și aplică-l o dată pe lună. În timp ce aplici îngrășământul, reține că trebuie să torni și apă, pentru ca îngrășământul să fie înmuiat în adâncime.

De asemenea, continuă să crești cantitatea de îngrășământ împreună cu nivelul de creștere al fructului. Începe cu o cană de apă la început și apoi continuă să crești cantitatea de apă.

Pe măsură ce crește, asigură-te că îi oferi suficientă lumină și neapărat elimină lăstarii care consumă nutrienții necesari fructului.

Ține minte, răbdarea este cheia. Durează 9 luni ca planta să crească în întregime. Deci, nu pierde răbdarea și continuă să muncești.

Blue Java Banana este extrem de utilă în sine. Este bogată în potasiu și are o multitudine de minerale, ceea ce o face un fruct plin de nutrienți. De asemenea, este excelentă pentru pierderea în greutate și ar merge foarte bine cu o înghețată cu conținut scăzut de grăsimi.

Surprinzător, chiar și frunzele acestui fruct sunt utile. Deoarece pot rezista la temperaturi scăzute, frunzele pot fi utilizate în locul foliilor de aluminiu. Sau ai putea să învelești caserola cu ea. Sau le poți utiliza pur și simplu pentru fierbere, încălzire, prăjire sau congelare. Frunzele pot rezista la orice.

Compoziția nutritivă a bananelor este de 0,3 g de grăsimi, 22,8 g de carbohidrați și 89 de calorii pentru fiecare 100 g. După cum vezi, acest fruct este mult mai sănătos decât bananele clasice.

Nu uita, aceste banane albastre sunt extrem de deliciose. Le poți folosi pentru smoothie-uri, deserturi și înghețată!