Ford a plătit pentru lenevie

Lasă acțiunile tale să vorbească pentru tine

Ford era cunoscut ca fiind modest în ce privește stilul său de viață. Într-o zi, secretarul lui l-a întrebat de ce nu poartă haine mai scumpe. Atunci, Ford i-a explicat că nu are nevoie de haine pompoase, pentru că toată lumea îl cunoștea deja și nu era nevoie să atragă atenția asupra sa.

Altă dată, Ford se afla în străinătate, iar secretarul său i-a sugerat din nou să poarte haine mai scumpe. Răspunsul lui a fost că nu voia să se agite pentru oamenii care nici măcar nu îl cunoșteau.

Ford a avut o atitudine foarte diferită față de lumea afacerilor și omenire în general. El a pus angajații și eficiența în primul plan, venind cu soluții unice, care se practică până în ziua de azi și iată câteva dintre ele!

Te-ai văzut în oglinda din ascensorul blocului sau pe coridoarele universităților? Da! Ford a fost primul om care a pus olginzile peste tot, pe unde circulă angajații cel mai des, de ce? Deoarece el a observat, că după ce omul se uită în oglindă, are o dispoziție mai bună și temporar uită de griji!

El a inventat banda rulantă, pentru a crește productivitatea și a scădea costurile de producție, deasemenea tot el a redus ziua de muncă la 8 ore pe zi și la 5 zile pe săptămână, se pare că acest program se practică până în zilele noastre. Ford era foarte sever cu cei din jur, dar și foarte corect.

Privește clipul video de mai jos și la minutul 1:44 vei afla de ce să plătești oamenii care nimic nu fac este mai corect, decât să-i plătești atunci când ei muncesc