Florile fericirii: 7 plante care vor aduce dragostea și norocul în casa ta!

Plantele de apartament sunt o adevărată comoară pentru casa fiecăruia din noi. Ele purifică aerul, îmbogățesc locuința cu oxigen, înfrumusețează interiorul și ne bucură plămânii, ochii și sufletul. Mai mult decât atât, în multe culturi se consideră că unele plante au puterea de a atrage norocul, dragostea și prosperitatea în locuința unui om. Hai să vedem împreună care sunt ele.

Plante care aduc bunăstare în casă

#1. Spathiphyllum 

Această floare mai este numită “fericirea femeii”. Spathiphyllum are o coroană luxuriantă, dar nepretențioasă, fapt care o transformă într-o adevărată comoară pentru orice gospodină. Planta e ușor de întreținut și se simte bine atât la umbră, cât și la lumină.

În cultura sud-americană, planta Spathiphyllum este asociată cu prosperitatea și căldura căminului familial. Ea ajută femeile singure și cele căsătorite să găsească armonia în relații. Pe femeile care vor un copil le ajută să rămână însărcinate, iar pe cele care au divorțat, le ajută să-și regăsească echilibrul emoțional.

#2. Anthurium

Anthurium este o plantă originară din pădurile tropicale din America de Sud, fiind numită “floarea Flamingo”. Ea are o durată lungă de viață, e ușor de îngrijit și îți va împrospăta interiorul datorită coloritului irepetabil al florilor sale.

Latinii sunt ferm convinși că împreună cu Spathiphyllum, Anthurium protejează casa de spirite rele și energie negativă. Totodată, planta amplifică vibrațiile pozitive din jurul casei, îți va îmbunătăți starea de spirit și te va ajuta să-ți încarci bateriile interioare.

Plante care aduc noroc în casă

#3. Camelia japoneză

Camelia este o plantă destul de capricioasă. Trebuie respectate mai multe condiții ca aceasta să înflorească frumos. Înflorirea începe la temperatura de 15 ° C, iar la o temperatură mai mare de 19 ° C, florile cad. Frunzelor le place să fie stropite, dar excesul de umezeală dăunează plantei. Lumina trebuie să fie difuză pe parcursul întregii zile, prin urmare, poți adăuga surse de lumină artificială.

În cultura asiatică, în special în China și Japonia, Camelia este considerată o plantă indispensabilă pentru doamnele care suferă de tulburări emoționale sau sunt expuse la stres. Această floare va curăța nu numai aerul, ci și fundalul energetic din casa ta. Ea te va ajuta să fii mai sigură pe sine, mai optimistă și mai inspirată la alegerea bărbaților.

#4. Mușcata

Mușcata este o plantă rustică, decorativă, cu frunze rotunjite și parfumate, bogată în flori viu colorate, care emană voie bună și optimism și fac din mușcată una din cele mai populare plante decorative din lume. Ea înflorește aproape pe tot parcursul anului, chiar și în casele celor care nu au avut grijă de plante până acum.

În rândul multor popoare africane, mușcata este considerată o plantă protectoare, care împiedică duhurile rele să pătrundă în interiorul casei și menține armonia în sânul familiei.

Flori care aduc noroc în dragoste

#5. Cyclamen

Una dintre cele mai nepretențioase flori de cameră, care te va bucura cu nuanțe intense până la primăvară. La alegerii florii, fii atentă la numărul de muguri. Cu cât mai mulți muguri are, cu atât e mai bine. De altfel, ca înflorirea să nu încetinească, corolele ofilite trebuie înlăturate cu tot cu tulpinuțe, răsucindu-le foarte atent.

În ceea ce privește Cyclamenul, această floare este indispensabilă pentru cei a căror relație este pe punctul de a se rupe. Planta te va ajuta să scapi de gândurile negative sau obsesive și îți va direcționa energia spre activități creative.

#6. Hibiscus

Lingviștii consideră că denumirea plantei provine de la grecescul „hibisos”, ce ar înseamna plantă care seamănă cu pasărea Ibis. Însă îmi place mai mult denumirea populară a acesteia – “floarea iubirii”.

Hibiscus este un simbol al pasiunii. Ea îți va crește pofta de viață și te va face mai atrăgătoare pentru bărbați. Nu întâmplător, chinezoaicele o așează numai în dormitor.

#7. Crasulla

În America Latină există convingerea că floarea Crassula, numită și arborele banilor atrage prosperitatea și bunăstarea materială. Despre cum trebuie îngrijită Crassula, dar și alte 10 plante de apartament populare în întreaga lume, poți citi în articolul de mai jos.

Citește și: O gură de aer proaspăt: 11 flori de interior pentru fiecare cameră din casa ta!