Florile fericirii: 7 plante care vor aduce banii și norocul în casa ta!

Plantele de interior sunt o adevărată comoară pentru casa fiecăruia din noi. Ele purifică aerul, îmbogățesc locuința cu oxigen, înfrumusețează interiorul și ne bucură sufletul. Mai mult decât atât, în multe culturi se crede că plantele pot atrage norocul, dragostea și prosperitatea în casă. Iată 7 plante de interior care vor schimba atmosfera din casa ta.

1. Orhideea

Orhideea este considerată un simbol al frumuseții și feminității. În multe culturi se consideră că planta aduce fericirea și bunăstarea în casă. Nu e de mirare că orhideea este una dintre cele mai apreciate flori din lume.

2. Chlorophytum

Chlorophytum este o plantă care se bucură de mare popularitate în țara noastră, crește rapid și se înmulțește ușor. Florea contribuie la combaterea anxietății, depresiei și gândurilor negative. În cultura populară, această floare este asociată cu armonia și pacea căminului familial.

3. Maranta

Maranta este o plantă misterioasă și fermecătoare, care protejează casa de energie negativă și previne conflictele dintre membrii familiei. Maranta are o proprietate neobișnuită. Frunzele ei se strâng în timpul nopții, de parcă ar marca sfârșitul zilei, cu tot cu necazurile și grijile ei. Iar dimineața își desface coroana simbolizând un nou început.

4. Violeta africană

În culturile africane, violeta mai este numită și Floarea-păcii. Se crede că ea aduce pacea și bunăstarea în casa fiecărui om. Florile mov au un efect pozitiv asupra relațiilor cu copiii, cele albe atrag banii în casă, iar cele albastre stimulează pofta de viață.

5. Cyclamen-ul

În ceea ce privește Cyclamenul, această floare este indispensabilă pentru cei a căror relație este pe punctul de a se rupe. Planta te va ajuta să scapi de gândurile negative sau obsesive și îți va direcționa energia spre activități creative.

6. Spathiphyllum

Această floare mai este numită “fericirea femeii”. În cultura sud-americană, planta Spathiphyllum este asociată cu prosperitatea și căldura căminului familial. Ea ajută femeile singure și cele căsătorite să găsească armonia în relații. Pe femeile care vor un copil le ajută să rămână însărcinate, iar pe cele care au divorțat, le ajută să-și regăsească echilibrul emoțional.

7. Camelia japoneză

În cultura asiatică, în special în China și Japonia, Camelia este considerată o plantă indispensabilă pentru doamnele care suferă de tulburări emoționale sau sunt expuse la stres. Această floare va curăța nu numai aerul, ci și fundalul energetic din casa ta. Ea te va ajuta să fii mai sigură de sine, mai optimistă și mai inspirată la alegerea bărbaților.