Fiecare telefon are acest orificiu – La ce folosește și de ce să nu apeși niciodată pe el!

Poate că ai observat sau nu ai observat până acum, dar fiecare smartphone contemporan are un astfel de orificiu pe partea superioară sau inferioară a carcasei. Ți-ai pus vreodată întrebarea la ce servește el? Deși pare inofensiv și aproape inutil, acest orificiu are un rol mult mai important decât pare la prima vedere. El te poate scoate basma curată dacă ai intrat în bucluc și îți poate da bătăi de cap, dacă ești mult prea curios de fire.

De regulă, gaura e amplasată fie în apropiere de mufă, fie în apropriere de mini jack. Are un diametru mic, dar suficient de larg pentru a băga un ac sau o agrafă acolo.

Dar să nu te împingă păcatul să o faci fără motiv, pentru că rolul său este de a reseta telefonul și a reveni la setările implicite în cazul în care dispozitivul s-a blocat, nu dă semne de viață și nu reacționează la butonul de pornire, chiar dacă e încărcat. E destul să apeși cu un ac acolo și s-a făcut.

Până nu demult, credeam că e vorba de microfon, dar acum câteva zile telefonul meu s-a blocat și cineva din prieteni mi-a sugerat să încerc această metodă înainte de a apela la un centru de reparații. Și, o, tu, minune, a funcționat. Da, am pierdut toate datele de pe telefon și de pe cartela de memorie, în schimb, am economisit niște bani.

Denumirea tehnică a acestui orificiu/buton este – RESET. Din punctul meu de vedere, este o funcție foarte utilă. Imaginează-ți că smartphone-ul tău s-a blocat la un moment dat, nu reacționează la mișcările tale și nici măcar nu poți să-l deconectezi. Ai scos agrafa, ai apăsat, l-ai resetat și telefonul funcționează din nou, poate că mai bine ca niciodată până acum. Simplu, practic, util!

Citește și: 10 trucuri prin care magazinele te conving să cumperi mai mult decât vrei!