Femeile care locuiesc singure sunt mai fericite! Iată de ce

De mai bine de doi ani mă laud că locuiesc singură. Am stat și cu părinții mei, am stat și la cămin, am stat și cu soțul, am stat și cu oameni străini. Și totuși, de ceva timp am înțeles că cel mai bine e să trăiești singură.

Firește că viața de burlăciță, cum îi spun unii, nu e cea mai bună experiență din lume. Nu îi neg dezavantajele, are cu carul, dar și avantaje are destule. Și dacă stai să socoți, avantaje sunt mult mai multe decât pare la prima vedere. Iată care sunt ele.

Avantaje de a trăi singură

1. Fiecare obiect din casă are locul lui și îl găsești exact acolo unde l-ai lăsat.

2. Nu trebuie să faci curat după altcineva. Nu trebuie să înveți pe nimeni să-și spele cana, să șteargă masa și să meargă la toaletă corect. Nu ai pe nimeni de cicălit.

3. Nu te bate nimeni la cap – te trezești când vrei, mănânci când vrei, te speli când vrei. Nu vine nimeni să verifice dacă respiri, nu ascultă nimeni manele, nu-ți reproșează nimeni de unde vii la ora asta. Ai libertatea să faci orice.

4. Toate lucrurile din casă sunt ale tale. Fără discuții de genul: ăsta e dulapul meu, ălă e încărcătorul meu, iar celălalt e al tău.

5. Ai timp să te dezvolți. Ai timp să citești o carte, să asculți un podcast, să-ți analizezi propriile sentimente, scopuri, idei. ÎN LINIȘTE. Nu trebuie să distrezi pe cineva.

6. Toata baia este a ta. În orice moment al zilei. Oricât de mult îți dorești.

7. Când te întorci de la muncă, toată mâncarea pe care ai lăsat-o în frigider e la locul ei. Iar pe blat nu te așteaptă un munte de veselă murdară.

8. Poți să te îmbraci cum dorești sau să nu te îmbraci deloc.

9. Poți să plângi și să vizionezi melodrame, fără ca partenerul tău să se simtă cu musca pe căciulă.

10. Toată mâncarea este a ta. În afară de asta, e mult mai ușor să ții o dietă, pentru că trebuie să gătești și să faci provizii pentru o singură persoană. Și nu ai alt om alături, care mănâncă rață și îți face poftă.

11. Poți să faci ce vrei fără să te sfătui cu altcineva.

12. Poți să vorbești singură, să dansezi și să cânți.

13. Nu trebuie să mergi pe vârfuri ca să nu îi trezești pe alții.

14. Poți să decorezi casa după placul și necesitățile tale.

Citește și: Studiu: De ce femeile singure, fără copii, sunt mai fericite decât cele care au o familie?