Femeia după casă se cunoaște: 7 lucruri care nu au ce căuta în casa ta!

Casa e oglinda unei femei. Ordinea în hol și bucătărie, prosoapele curate și plăcut mirositoare, curățenia în frigider și cuptor, lipsa prafului pe rafturi etc. Toate aceste mărunțișuri scot în evidență o gospodină iscusită. Dar în același timp, există câteva semne care dau de gol o gospodină rea. Iată 7 lucruri pe care o gospodina rea le ține în casă, iar una bună le aruncă.

1. Umerașele din magazine sau de la curățătoria chimică

Aceste umerașe sunt prea subțiri și mai devreme sau mai târziu duc la deteriorarea țesăturii. Mai ales când vorbim de lână, cașmir sau tricot. Scapă de ele. Astăzi există o groază de alternative mult mai practice, stilate și ergonomice.

2. Maculatura

Facturi, chitanțe, bonuri, reviste, ziare – chiar crezi că ai nevoie de ele? Dacă obiectul cumpărat nu e cu adevărat valoros, bonurile fiscale sunt absolut inutile. De ce să le aloci un sertar întreg, alături de facturi, cecuri, note de plată și alte hârtii care trebuie să plece direct la gunoi? Nemaivorbind de revistele pe care nu le citești niciodată.

3. Resturile de vopsea

După renovare întotdeauna rămâne câte ceva – vopsea, adeziv, tapete, etc. Șansa că vei mai avea nevoie de ele este foarte mică. Culoarea și consistența vopselei se schimbă, adezivul și tencuiala se îngroașă, iar tapetele nu sunt bune la nimic.

4. Condimentele

Toată lumea are acasă condimente cumpărate în urmă cu 10 ani, care zac în așteptarea unei minuni. Dar termenul de valabilitate al condimentelor variază de la 1 la 2 ani. Prin urmare, dacă nu le-ai folosit de mult timp, se pare că e momentul să le arunci.

5. Bureții de bucătărie

Buretele trebuie dezinfectat în fiecare săptămână și schimbat o dată la 3-6 săptămâni. Studiile arată că după 2 săptămâni, într-un burete de bucătărie pot fi găsite peste 360 de tipuri de bacterii.

6. Prosoape vechi de bucătărie

Pe de o parte știm că acestea au o durată mică de viață, iar grăsimea și murdăria se îmbibă adânc în țesătura lor, iar pe de alta sperăm că vor mai prinde bine la ceva. Nu! cârpele trebuie aruncate în momentul în care nu mai respectă igiena.

7. Cutiile și ambalajele goale

Avem un obicei stupid, care se trage din perioada comunistă. Când primim un cadou sau cumpărăm un aparat nou, nu ne grăbim să aruncăm cutia acestuia. Cine știe, poate prinde bine la ceva? Dar adevărul e că în 90% din cazuri, cutiile nu sunt bune la nimic și doar consumă spațiul din casă. La fel ca recipientele din plastic pe care nu le folosim niciodată.

Citește și: Respectă aceste 6 reguli și în casa ta nu va mirosi niciodată urât!