Fără dezordine: 6 trucuri inteligente pentru a organiza frumos lucrurile mărunte din bucătărie

Sistemul de depozitare din bucătărie ar trebui să fie convenabil și bine gândit, iar acest lucru este valabil și pentru diverse obiecte mici. Experții au oferit câteva sfaturi pentru depozitarea unor astfel de lucruri care vor face bucătăria nu numai confortabilă, ci și frumoasă.

Strângeți ustensilele într-o vază sau într-un pahar

Tacâmurile și ustensilile folosite în mod regulat nu sunt convenabile pentru a fi scoase din dulapuri de fiecare dată. În acest caz, le puteți păstra la îndemână. De exemplu, acestea arată foarte bine într-un pahar mare sau într-o vază frumoasă. Principalul lucru este să alegeți dimensiunea potrivită, astfel încât accesoriile să ocupe jumătate din volumul lor.

Puneți o étagère

Un astfel de raft vă va oferă un spațiu dublu de depozitare pe masa de lucru. Acesta poate fi folosit pentru a aduna cu ușurință obiectele mici care sunt adesea împrăștiate prin bucătărie. De exemplu, acesta vă poate ajuta să organizați vesela pe care o folosiți în fiecare zi și obiectele mici de care aveți adesea nevoie.

Instalați rails de bucătărie

Cănile, plăcile mici, ustensilele de gătit și textilele de bucătărie pot fi păstrate în ordine pe astfel de dispozitive precum – rails. Astfel veți dispune de toate cele necesare la îndemână, iar blatul de lucru va rămâne liber.

Puneți un organizator lângă chiuvetă

Zona din jurul chiuvetei necesită multă atenție – trebuie curățată în mod regulat pentru a ține departe bacteriile și mirosurile. De asemenea, bureții de spălat și accesoriile de spălat vase ar trebui să fie ținute la distanță și depozitate într-un organizator. Acest lucru facilitează curățenia și menține ordinea în apropierea chiuvetei.

Folosiți un suport rotativ

În loc să folosiți un raft fix, puteți folosi un raft rotativ cu mai multe niveluri, care va elibera spațiu suplimentar pe masa de lucru. Principalul avantaj al unui suport pivotant este mobilitatea sa – puteți roti pur și simplu accesoriul pentru a obține ceea ce aveți nevoie.

Folosiți spațiul din spatele plitei

De asemenea, puteți crea unități de depozitare în spatele plitei sau aragazului. Acest lucru este util mai ales în bucătăriile mici, unde nu există suficient spațiu pe blat. Puteți păstra accesoriile de gătit în această zonă și puteți face un mic raft pentru condimente. Este important să vă asigurați că materialele sunt rezistente la contactul cu aburul și cu vasele de gătit încălzite.