Fara colesterol si bacterii. Ce se va intanmpla, daca vom manca usturoi in fiecare zi.

Imunitate scazuta? Dureri de cap? Tuse? sau Colesterol marit? Usturoiul te va ajuta sa depasesti toate aceste probleme de sanatate

Usturoiul este un aliment – minune, cunoscut și utilizat în medicina naturista de sute de ani. Încă părintele medicinei Hipocrate a popularizat acest aliment, fiind unul din primii medici, care le recomanda pacienților săi să mănânce zilnic usturoi pentru a-și îmbunătăți și menține sănătatea.

Iată 5 motive importante, de ce trebuie să mănânci usturoi în fiecare zi.

  1. Usturoiul coboară tensiunea arterială ridicată

Medicii chinezi de-a lungul secolelor au găsit usturoiul ca fiind cel mai sigur și de nădejde mod de a combate hipertensiunea. Efectele vasodilatatoare ale usturoiului se manifestă mai ales la nivelul arterelor periferice.

De asemenea usturoiul stimulează producerea elementelor, care permit relaxarea vaselor sanguine.

  1. Usturoiul întărește imunitatea și luptă împotriva bacteriilor

Consumul de usturoi protejează organismul de bacterii și nu permite infecțiilor să îl doboare. Acesta este cel mai puternic antibiotic natural, combate infecțiile, degajează sinusurile, bronhiile și plămânii. Un miligram de usturoi are aceeași putere ca 25 de unități de penicilină.

Consumul zilnic de usturoi poate reduce riscul de răceală cu 63%, iar durata simptomelor cu 70%.

  1. Reducerea nivelului de colesterol „rău”

Componenta sulfurică alicina, eliberată atunci când usturoiul este zdrobit, încurajează eliminarea colesterolului din organism şi reduce cantitatea de grăsimi nesănătoase produse de ficat. La voluntarii sănătoşi care au acceptat să urmeze un regim alimentar bazat pe grăsimi s-a dovedit că usturoiul reduce nivelul colesterolului din sânge cu până la 15%.

4.Usturoiul contribuie la detoxifierea organismului

Principala valoare a usturoiului în tulburările hepatice constă în puterea de a detoxifia prin eliminarea bacteriilor putrefactive din intestine, ajutând ficatul să se odihnească. Funcția hepatică este stimulată de către vitaminele A și B care se conțin în usturoi.

5.Usturoiul este un remediu excelent pentru tusă

Să scapi ușor și rapid de tusă și alte simptome neplăcute ale răcelii te poate ajuta o băutură fierbinte pregătită cu usturoi. Pentru a pregăti ceaiul, taie un cățel de usturoi și toarnă apă fierbinte peste el, lasă-l câteva minute pentru a obtine o bautura mai concentrata. Dacă nu îți place gustul și mirosul poți adăuga puțină miere sau ghimbir. Efectul nu se va lăsa mult așteptat.

Iată câteva sfaturi cum să scapi de mirosul puternic de usturoi:

-Alege căței proaspeți și bombați;

-Spală usturoiul mărunțit pentru a înlătura uleiul puternic mirositor;

-După usturoi mănâncă un iaurt sau bea un pahar de lapte, acestea îți vor împrospăta respirația.

Dar tu ai mancat azi usturoi?