Nimeni nu e perfect: 4 defecte fizice pe care Marilyn Monroe le ascundea de restul lumii!

Astăzi e la modă libertatea de exprimare. Azi ești liberă să te accepți așa cum ești și să te simți confortabil în corpul tău indiferent de aspect. Iar presiunea din partea societății și a industriei modei nu mai este la fel de mare ca acum 70 de ani.

Dar Marilyn Monroe nu a fost atât de norocoasă, deoarece a trăit în anii ’50, când o divă de cinema era egalată cu o divinitate. Prin urmare, trebuia să arate întotdeauna impecabil, indiferent de circumstanțe. Marilyn știa foarte bine care sunt avantajele și dezavantajele sale și a știut mai bine ca oricine să joace această notă, profitând de atuurile sale și mascând cu iscusință punctele slabe, care erau mai evidente decât pare la prima vedere.

Cicatricea pe abdomen

Marilyn Monroe niciodată nu purta costume de baie care să-i etaleze abdomenul. Aproape nimeni nu știa că vedeta avea o cicatrice enormă rămasă după îndepărtarea vezicii biliare. După cum s-a aflat mai târziu, editorii tehnici de pe platou îi retușau acest defect, astfel încât publicul larg habar n-avea de existența lui. Oricum, o parte din fotografii s-au păstrat și abia după moartea acesteia pozele au fost scoase la licitație.

Privirea încrucișată

Marilyn Monroe avea o formă ușoară de strabism, care i-a întârziat un pic cariera, deoarece o bună parte din regizori o refuzau din cauza acestui mic defect. Puțin mai târziu, actrița s-a învățat să mascheze această problemă cu ajutorul unui unghi corect și a machiajului corespunzător, cucerind inimile a milioane de oameni din întreaga lume, inclusiv a lui John F. Kennedy.

Bărbia lipsită de expresivitate

Marilyn complexa din cauza bărbiei sale, care i se părea prea plictisitoare și moale. În consecință, chiar înainte de a începe filmările pentru celebra peliculă “Șapte ani de căsnicie” (1955), diva a apelat la serviciile unui chirurg plastician, ce i-a fixat unui implant pentru a-i modifica forma bărbiei.

Această operație era foarte riscantă în acea perioadă și nimeni nu-i putea garanta absența consecințelor. Până la urmă, Marilyn a avut probleme după operație – implantul a început să se deterioreze și a fost nevoie de intervenții ulterioare.

Bâlbâitul

Cum o femeie care se bâlbâia putea să devină actriță de succes? Marilyn din nou i-a păcălit pe toți, jucând și această carte rea în favoarea sa. Aceasta își rostea replicile cu o voce ușor răgușită, care o făcea să pară enigmatică și ademenitoare. Mai mult decât atât, actrița rostea cuvintele lent, de parcă le întindea în mod deliberat. Lumea s-a îndrăgostit de acest timbru și în scurt timp vocea ei s-a transformat într-o adevărată carte de vizită.

Citește și: Așa cum nu ai mai văzut-o! 22 de fotografii rare cu legendara actriță Marilyn Monroe!

Poate că Marilyn Monroe nu a fost cea mai bună actriță de cinema și nici măcar cea mai frumoasă femeie a epocii sale, dar a știut mai bine ca oricine în lumea modei să-și urmărească scopurile și să le atingă datorită îndrăznelii sale.