Energici și răsfățați: 10 cele mai mici rase de câini, care-ți vor topi inima

Există două tipuri de oameni: cei care iubesc pisicile și cei care preferă câinii. Se pare că acești câini de talie mică, au fost creați pentru a scăpa de această ruptură.

Îți propunem să faci cunoștință cu cei mai mici câini din lume și, desigur, să te îndrăgostești imediat de ei.

Chihuahua

Chihuahua este recunoscută drept cea mai mică rasă de câini din lume, originară din statul mexican omonim, unde a fost descoperită în 1850. Înălțimea acestora este de 15–23 cm. În ciuda dimensiunilor mici, câinii din rasa Chihuahua pot fi agresivi și se enervează foarte ușor

Pomeranian Spitz

Cățeluș cu blană foarte moale și o înălțime de 18–22 cm. Există 3 tipuri de Spitz: de tip „vulpe”, de tip „păpușă” și de tip „urs”. Acești căței, adoră mișcarea și sunt foarte isteți.

Griffon de Bruxelles

E o rasă decorativă de câini crescuți în Belgia. Înălțimea acestor câini este de la 22 la 28 cm, greutatea până la 4,5 kg. Griffonii de Bruxelles sunt foarte jucăuși și în același timp ascultători.

Yorkshire Terrier

Această rasă de câine a fost crescută în Anglia, la sfârșitul secolului XIX. Strămoșii yorkshire terrier sunt considerați a fi maltezii, manchester terrierii și skyterrierii. Greutatea Yorkului nu depășește 3,1 kg. Acești câini sunt foarte prietenoși și loiali stăpânului.

Affenpinscher

Este o rasă de câini din familia Terrier-ilor, cu înălțime de 25-30 cm, greutate – 4-6 kg. Rasa este cunoscută încă din secolul XVII. Inteligența, apariția și atitudinea îl fac un bun animal de companie.

Papillon

Acest cățeluș frumușel, cu urechi în formă de aripi de fluture e o rasă de câine, de tip spaniel. Înălțimea lui este de 20–28 cm; greutatea de 1,5–5 kg. Papillon-ul e inteligent și prietenos.

Fox terrier de salon

Rasa care a fost crescută în 1936, pe baza micilor fox terrieri cu păr neted. Înălțimea medie a acestui cățeluș este de 22–29 cm. Este energic și ușor de dresat.

Chin japonez

O rasă decorativă de câini, de aproximativ 25 cm înălțime, crescută în Japonia. Este o rasă de câini recunoscută pentru importanța sa pentru nobilimea japoneză. Chinii japonezi sunt creaturi grațioase, calme și prietenoase.

Shih Tzu

Până la începutul secolului XX, numai împărații chinezi puteau deține Shih Tzu. Această rasă de câini e una dintre cele mai scumpe din lume. Shih Tzu sunt prieteni fideli și sunt foarte atașați de oameni.

Bichon maltez

Principala caracteristică distinctivă a bichon-ului maltez este culoarea albă a blănii. Înălțimea lor variază de la 20 la 25 cm. Acești câini sunt foarte jucăuși și blânzi, dar nu se simt bine între străini.