Ele te îmbolnăvesc: 6 cele mai murdare obiecte din locuința ta

La unele te-ai gândit, pe unele le suspectai, iar altele chiar te vor surprinde. În această listă nu vei găsi capacul de wc, peria de wc sau coșul de gunoi. Atenției tale vor fi prezentate câteva obiecte, care par a fi curate la prima vedere, dar care sunt pline de bacterii.

1. Tastatura

Pe fiecare tastă viețuiesc aproximativ 500 mii de bacterii, îți imaginezi ce populație are întreaga tastatură? Dacă mai și obișnuiești să mănânci în fața calculatorului, cu siguranță printre taste s-a format un mediu perfect pentru dezvoltarea microorganismelor.

2. Smartphone-ul

Telefonul tău vizitează zilnic zeci de locuri pline de bacterii. Stă pe masa ta de lucru, îl folosești în transportul public, la magazin, chiar și la toaletă îl ei cu tine. Îți speli mâinile de fiecare dată? Bănuiesc că nu. Acum imaginează-ți ce are pe el telefonul tău.

3. Portmoneul și banii

Știai că pe o singură bancnotă se găsesc 50000 de bacterii pe cm pătrat? De fapt, banii sunt un transport bacterial unic. Cu cât acestea sunt mai vechi, cu atât e mai mare probabilitatea să te îmbolnăvești de ceva. Helminții și nu doar sunt ca la ei acasă.

4. Periuța de dinți

Folosirea incorectă a periuței de dinți poate fi un obicei periculos. De exemplu, îți speli dinții de 2 ori pe zi, așa cum recomandă dentiștii, dar nu clătești bine periuța după utilizare.  În rezultat, ea va aduna 100 milioane de bacterii, iar rănindu-te în timpul spălării, acestea vor intra în organism și vor provoca în cel mai bun caz un episod de stomatită.

5. Covorul

În covor se găsesc mai multe bacterii decât pe vasul de toaletă. Cu cât este mai pufos covorul, cu atât mai bine se dezvoltă în el bacteriile. Nici aspiratorul nu este în stare să strângă toate rezervele lor de mâncare: firimituri, particule de piele sau păr ș.a.

6. Perdeaua de duș

Majoritatea nu văd necesitatea s-o spele, întrucât ea se spală zilnic împreună cu noi. Însă materialul și umiditatea sunt condițiile perfecte pentru formarea mucegaiului, care se înmulețește rapid și este foarte periculos pentru sănătate.