Ea ne face lumea mai bună! O bunică de 70 de ani a curățat 52 de plaje într-un singur an

Planeta noastră este singurul loc în care putem trăi, deocamdată. Suntem binecuvântați că primim tot de ce avem nevoie, datorită planetei noastre. De aceea, trebuie să avem grijă de ea.

Este adevărat că majoritatea dintre noi suntem oarecum neputincioși în fața forțelor superioare ale naturii. Dar sunt atât de mulți oameni care fac pasi uriași pentru a păstra planeta noastră în siguranță.

Această femeie din Regatul Unit, Pat Smith, care locuiește în Cornwall, a adus contribuții uriașe pentru a face față problemelor mediului.

Pat Smith este o bunică care are 70 de ani! Ea a privit un film documentar despre poluarea mediului cu plastic, care a emoționat-o destul de mult. Așa că a luat decizia să curățe câte o plajă în fiecare săptămână.

Colegii săi, orășeni, au susținut cu drag ideea bunicii. Pat, împreună cu nepoții și voluntarii, dornici au curățat 52 de plaje din Cornwall în doar un an, în 2018. Cu toate acestea, povestea ei nu se termină aici, ea continuă să acționeze cu determinare, pentru a face planeta noastră o lume mai bună în care să trăim.

Mulți oameni au crezut că Pat curăța plaja ca lucrător a serviciilor comunitare. Ea spune că noi toți trebuie să ne asumăm responsabilitatea de a strânge gunoiul după noi. Și să începem cu aceea, ca să nu aruncăm niciun gunoi, în niciun loc!

Smith a lansat o inițiativă numită, The Final Straw. Campania are drept scop creșterea gradului de conștientizare cu privire la dauna adusă de paiele de plastic. Ea speră să aducă o schimbare semnificativă, scăpând planeta de influența paielor de plastic.

De asemenea, Pat a început să colaboreze cu Martin Dorey, care a fondat 2 Minute Beach Clean, și cu Wayne Dixon, care se plimbă și curăță țărmurile Regatului Unit, fiind ambasador pentru Keep Britain Tidy.

Paiele de plastic sunt un exemplu de utilizare distructivă a plasticului de unică folosință. Ele sunt inutile și poluează oceanele noastre.

Cel mai groaznic e că toate paiele de plastic din prezent, vor exista mai mult decât câteva generații de oameni!

În plus, utilizarea paielor de unică folosință, de două ori pe zi, generează mai mult de 600 de paie pe an. Însă Pat Smith ne-a arătat că dacă putem să ne unim cu toții, dacă vrem să salvăm planeta, noi suntem capabili să facem asta!

Deci, ce ai de gând să faci, pentru a-ți salva casa – această planetă albastră?