Ea a prezis măreția lui Napoleon și execuția Mariei Antoinette: cine este Mademoiselle Marie Lenormand ?

A fost numită „Black Mary” și Marea Sevilla. Cum a fost soarta celei mai mari clarvăzătoare ?

#1

Într-o zi fierbinte de mai a anului 1772, în Normandia, în micul oraș confortabil Alençon, s-a născut principala clarvăzătoare a Franței, Marie Lenormand. O fată cu bucle negre și o dispoziție plină de viață, în ciuda defectelor vizuale sub forma unei disproporții a umerilor și picioarelor, s-a dezvoltat dincolo de anii ei. Deja la vârsta de 3 ani, Maria și-a exprimat cu voce tare prima predicție, spunând că mâine va ploua, iar tatăl ei ar putea avea probleme în magazin.

#2

Părinții ei, catolici devotați, nu au susținut interesul din ce în ce mai mare al fiicei sale pentru ezoterism.  La vârsta de cinci ani, Maria a primit primul pachet de cărți țigănești drept cadou de la un prieten ghicitor local. Atunci doamna și domnul Lenormand au decis să-și dea fiica la o mănăstire pentru a scăpa de o boală vicioasă sub forma practicii predictive.

Intrând în mănăstire la vârsta de 15 ani, Maria a început să „citească” cărți în biblioteca locală, dintre care multe erau dedicate cunoștințelor secrete. În ciuda aspirațiilor părinților ei, tocmai în mănăstire Lenormand și-a sistematizat cunoștințele în domeniul numerologiei, astrologiei și simbolismului.

Revenind în orașul natal, ea s-a maturizat dramatic. În doar câteva luni – tatăl ei a murit, iar mama și surorile ei au rămas în grija tinerei ghicitoare. Pentru a-și hrăni cumva familia, fata începea să se angajeze în practica predictivă, dar avea foarte puțini clienți. În acest sens, ea ia decizia principală a vieții ei – să se mute urgent la Paris și, cu sprijinul prietenului ei, să-și deschidă propriul salon. Voila, a funcționat!

Desigur, Maria nu a putut declara deschis că salonul ei oferă servicii de ghicire, dar localizarea și abordarea corectă de marketing au ajutat-o ​​să plătească chiria în câteva zile.

#3

Ea a închiriat o cameră pe Rue Tournon – lângă Grădinile Luxemburg, unde au petrecut cei mai importanți rezidenți ai capitalei. Pentru a atrage vizitatori, ea și-a numit salonul „librărie”. A plasat de fapt mai multe rafturi cu literatură magică specială la intrare. La intrarea în magazinul frumos mobilat, oaspeții au fost tratați cu serviciul de a discuta cu doamna Marie Lenormand și apoi au fost escortați pe un coridor lung până la un birou întunecat, mobilat cu gust.

Surse apropiate Mariei asigură că nu a fost doar o ghicitoare talentată, ci și un genial specialist în marketing. Se știe că Lenormand putea comunica informații despre viitor fără să folosească niciun instrument la îndemână.

Prin urmare, în biroul ei era o masă de stejar cu o față de masă de smarald, înconjurată de amurg, și în jur – bile de cristal, figurine de constelații și alte accesorii neobișnuite. Vizitatorii fascinați au fost pătrunși de atmosferă și de mademoiselle însăși – arăta mereu elegantă, la modă și proaspătă.

„Ea a fost o clarvăzătoare talentată și un excelent marketer! De fapt, ea primea toate informațiile în mod direct, citind energia unei persoane. Dar totuși, pe biroul ei era o minge de cristal – știa că aceste efecte speciale erau importante pentru oameni. (surse apropiate de Marie Lenormand)

#4

Vestea noului ghicitor s-a răspândit în tot Parisul – cozi uriașe la intrare, încântarea și venerația clienților, precum și moda răspândită pentru ezoterism și-au făcut treaba. Lenormand a fost invitată la o petrecere de ceai cu Marie Antoinette.

Acolo, la Versailles, ghicitoarea era vizibil nervoasă – regina a spus clar că pentru ea un astfel de public era un fel de divertisment sau spectacol. Dar când a auzit o întrebare despre viitor, Lenormand nu a căutat cuvinte potrivite multă vreme și a răspuns:

– Majestatea Voastră, vă așteaptă ghilotina.

– Nu cred! Pleacă de aici!

După execuția Mariei Antoinette, oaspeții Mariei Lenormand, la ea în vizită au fost revoluționari precum Robespierre, Saint-Just și Marat. Ea le-a făcut predicții karmice la trei dintre ei doar privindu-le mâinile. „Domnilor, veți fi trădați și uciși de moarte violentă!” De fapt, acest lucru s-a adeverit ani mai târziu, iar vizita la clarvăzător a fost chiar surprinsă în ilustrațiile ziarelor locale.

#5

Contemporanii lui Lenormand au asigurat că cel mai adesea ea folosea un pachet obișnuit de cărți de ghicit. Tot în vogă la acea vreme în societatea seculară era și jocul de societate „Speranța” cu cărți de sfaturi preluate din Sfintele Scripturi. Se crede că Lenormand a folosit acest sistem și a folosit, de asemenea, chiromanția, numerologia, ghicirea pe sânge și apă.

#6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Tu vei fi primul”, îi anunță ea lui Marat. Robespierre și Saint-Just vor pieri prin decapitare”. Câteva luni mai târziu, Marat a fost înjunghiat până la moarte în propria ei baie de Charlotte Corday, iar un an mai târziu, Robespierre și Saint-Just au fost acuzați de trădare și executați.

Punctul culminant al carierei lui Marie Lenormand a fost consilierea lui Napoleon Bonaparte și apoi a soției sale Josephine. Totul a început când tânărul ofițer Bonaparte i-a vizitat pentru prima dată magazinul. Îmbrăcat într-o uniformă simplă și o mantie, i-a cerut ghicitoarei să-i ghiciască. Maria și-a ridicat ochii căprui și limpezi spre el și i-a spus cu voce tare: „Tinere, te așteaptă o mare carieră, vei deveni împărat!”

După aceea, narcisistul cinic și egocentric a devenit principalul ei vizitator. Iar când a ajuns la putere, i-a prezentat-o ​​pe Maria Lenormand lui Josephine. Așa că Lenormand devine pentru scurt timp ghicitoare de curte, dar după ce a prezis înfrângerea armatei franceze de către ruși, este expulzată din Paris.

#7

Napoleon era cu adevărat furios pe predicțiile lui Mary. Iar mâna sa dreaptă, mareșalul Bernadotte, a promis că va obține dovada că ea doar face escrocherii. Sub masca unui om de afaceri bogat, el și-a făcut o întâlnire cu Lenormand și a invitat-o să meargă cu barca. Cu toate acestea, mademoiselle i-a spus direct: „Sunteți mareșalul Bernadotte și vă este destinat să deveniți rege”. Mareșalul surprins a sărit în sus, barca s-a răsturnat… Lenormand a fost dusă de curent, iar mareșalul a ajuns la țărm.

Maria a rămas în viață în mod miraculos: cureaua corsetului ei s-a prins de o creangă care plutea de-a lungul râului, iar pescarii au salvat-o. Și în cele din urmă, Bernadotte a devenit regele Suediei – Carol al XIV-lea Johan. În semn de recunoștință, i-a trimis Mariei un inel elegant de ametist într-o cutie sculptată.

Interesant este că și Maria Lenormand a sfătuit și împăratul rus. Lui Alexandru I, i-a prevestit o viață lungă în caz de abdicare. Și dacă nu părăsește tronul, va muri într-o agonie teribilă și destul de repede. În ciuda predicției dificile, împăratul Alexandru I i-a oferit Mariei un inel cu diamante. Șapte ani mai târziu, în noiembrie 1825, a murit de meningită la Taganrog.

#8

Cu toate acestea, există o ipoteză că dublura  împăratului a fost îngropat. Iar adevăratul țar rus, a renunțat la tron ​​și a devenit pustnic în Siberia sub numele de Fyodor Kuzmich.

Se crede că Lenormand nu avea niciun sistem special de ghicire. După moartea Mariei Lenormand la 23 iunie 1843, nu au supraviețuit cărți speciale sau note despre divinație. Cu toate acestea, adepții ei cred că au restaurat parțial (și au completat) metodele ei. Cea mai populară astăzi este reconstrucția sistemului Lenormand, propusă de celebra ghicitoare flamandă Erna Drusbeke.

Dar tu ce crezi despre prezicătoare ? Ai crede în așa ceva? Așteptăm să ne scrii mai jos în comentarii ! De asemenea, dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să-l distribui și prietenilor !