Dormitul cu pisica – bine sau rău? 3 motive de ce pisica vrea să doarmă alături de tine!

Pisicile sunt niște ființe neobișnuite, fermecătoare și amuzante. Acestea fie nu-ți plac deloc, fie le adori la nebunie, dar mai des le adori – chiar și atunci când sunt enervante, poznașe sau întrec limita bunului simț, în încercarea de a-ți atrage atenția. Toate pentru că în acest mod, ele își manifestă afecțiunea.

Semnificație gesturi pisici

Dacă pisica doarme la tine pe genunchi, se mângâie de picioarele tale sau se întinde spre tine – poți fi sigur că e profund atașată de tine. Pisica alege să doarmă în patul tău pentru că se simte în siguranță când ești alături și simte mirosul tău.

Unii sunt convinși că pisicile stau în preajma omului pentru a-l proteja de energia negativă. Cică pisicile sunt conectate la lumea spirituală și au o percepție extrasenzorială dezvoltată. Aceasta le permite să simtă prezența bolilor și să prevină apariția unor năpaste.

Nu putem ști dacă acest lucru e adevărat sau nu, dar în orice convingere populară există o sămânță de adevăr. Nu întâmplător pisica a fost un animal sacru pentru diferite culturi. Și rămâne un animal sacru și astăzi. Toată lumea e înnebunită după pisici. Așa că putem vorbi despre un adevărat cult al acestora.

Pentru felină e important să aibă un rol activ în viața cotidiană a ta. Nu te mira dacă pisica se uită lung la tine, te urmărește, încearcă să pătrundă în camera ta sau îți aduce șoareci în casă. E doar un mod de a-și manifesta afecțiunea și recunoștința. În acest fel, pisica îți alocă un rol important în ierarhia simpatiilor sale personale.

Pisica intră în contact vizual numai cu persoanele în care are încredere. O astfel de privire mai e numită “sărut de pisică”, deoarece în acest fel ea își manifestă dragostea față de tine. Deși uneori pare egoistă și indiferentă, pisicii chiar îi pasă de tine. Ai observat că atunci când ești bolnav aceasta nu se desparte de tine și deseori presimte locul unde te doare?

Pisicile simt durerea?

Există o explicație științifică a acestui fapt. Căutând cel mai cald loc, pisica se așează acolo unde ai febră. Multe boli încep cu inflamație și febră în partea bolnavă a corpului și în țesuturile adiacente. Organele bolnave atrag pisica prin căldura lor și felina se instalează acolo. Ăsta e motivul pentru care pisicile adoră să se culce pe pieptul stăpânului. Zona pieptului este întotdeauna mai caldă.

De altfel, dacă pisica “face cozonaci” pe pieptul tău, adică te calcă repetat și insistent cu tandrețe – să știi că felina se simte relaxată și în siguranță alături de tine. E un gest cât se poate de expresiv, prin care puii de pisică își manifestă afecțiunea față de mamă.

De ce pisica doarme lângă mine?

Pentru felină e important să se simtă în siguranță și să știe că tu ești în siguranță. Dacă pisoiul s-a obișnuit de mic să doarmă cu tine, va rămâne la fel până la bătrânețe. Pisica e vulnerabilă atunci când doarme. Din acest motiv, alege cele mai sigure locuri pentru somn.

În plus, mirosul stăpânului o calmează și îi dă un sentiment de siguranță. Mirosul e procesat la nivel senzorial și pisica poate să doarmă strâns. Din același motiv, pisica doarme pe pat, chiar și atunci când tu nu ești acolo. Tu nu ești, dar patul miroase la fel.

Unii proprietari de pisici dezvăluie că se simt mult mai bine după ce felina doarme noaptea alături de ei. Dacă lăsăm deoparte teoriile oculte, există o explicație logică și pentru acest lucru. Pisica activează efectul placebo și oamenii se simt mai bine datorită propriilor convingeri. În plus, micul patruped te ajută să te relaxezi, iar un somn odihnitor înseamnă întotdeauna o stare de bine.

În timpul somnului, pisicile sunt ca niciodată mai vulnerabile, așa că, dacă se culcă lângă tine sau în brațele tale, înseamnă că te iubește foarte mult și se simte protejată.

Citește și: De ce ar trebui să te ferești de oamenii cărora nu le plac pisicile?