Divorțul poate fi profitabil: Top 10 cele mai scumpe divorțuri din toate timpurile!

Indiferent de starea financiară și nivelul de venit, divorțul rareori e rațional din punct de vedere economic, cel puțin pentru una din părți. Dar după cum spunea maestrul comediilor romantice, Woody Allen, care a fost căsătorit de trei ori: ”Inima vrea ce vrea. Nu poţi comanda inimii ce să dorească. Întâlneşti pe cineva, te îndrăgosteşti şi cu asta, basta!”.

Însă, uneori divorțul e soldat cu o compensație financiară plăcută pentru una din părți și astăzi am pregătit o listă cu 10 cele mai scumpe divorțuri din istorie. Hai să vedem împreună cât poate costa o căsătorie ruinată.

10. Craig și Wendy McCaw, 460 milioane dolari

Craig McCaw, fondatorul companiei McCaw Cellular, unul din pionierii telefoniei mobile, și-a cunoscut viitoarea soție încă în anii studenției. În 1974 acesta s-a căsătorit cu Wendy Petrak, iar 24 de ani mai târziu cuplul a divorțat. În urma divorțului, Wendy s-a ales cu o sumă frumușică, care a transformat-o instantaneu într-una din cele mai bogate femei din lume.

9. Dmitry și Elena Rybolovlev, 604 milioane de dolari

Ce fel de listă a celor mai scumpe divorțuri din istorie fără oligarhi ruși acolo? Cum te-ai simți dacă ai ști că îi datorezi fostei soții 604 milioane de dolari? Cred că destul de bine, luând în vedere că instanțele au decis anterior că îi datorezi 4,5 miliarde de dolari.

Asta s-a întâmplat cu miliardarul rus Dmitry Rybolovlev și aleasa inimii sale, Elena. Divorțul a fost unul scandalos, iar lupta pentru bani a durat din 2008 până în 2015. Într-un final, Elena s-a ales “doar” cu 604 milioane de dolari și două stațiuni în Elveția.

Citește și: Te vor cuceri prin modestie: 10 cupluri celebre care s-au căsătorit în secret și au uimit o lume întreagă

8. Adnan și Soraya Khashoggi, 874 milioane dolari

Adnan și Soraya Khashoggi s-au căsatorit în 1961 și după 13 ani de căsnicie și tocmai 5 copii, cuplul a divorțat. Timp de aproape două decenii, controversatul miliardar și comerciant de armament saudit, Adnan Khashoggi, a deținut recordul pentru cel mai scump divorț din lume.

Apropo, mulți ani mai târziu, una din fiicele sale a hotărât să facă un test ADN, în urma căruia a aflat că miliardarul nu este tatăl sau biologic. Așa soț. Așa soție. Un cuplu demn unul de altul.

7. Harold și Sue Ann Hamm, 1 miliard de dolari

Divorțul acestui cuplu nu e cel mai costisitor din istorie, dar iese în evidență prin cel mai mare cec de soluționare a litigiului. Obosit de tergiversarea procesului, Harold Hamm, un petrolist din Oklahoma i-a semnat un cec de 974,8 milioane de dolari fostei sale soții în 2014, pentru a pune capăt procesului care dura de mai bine de doi ani.

6. Steve Wynn și Elaine Pascal, 1 miliard de dolari

Steve Wynn, fondatorul unui adevărat imperiu în domeniul jocurilor de noroc, s-a căsătorit cu Elaine Pascal în 1963. Apoi au divorțat în 1986, dar s-au căsătorit din nou în 1991, iar în 2010 au divorțat pentru a doua oară.

În urma acestui proces, Wynn și-a luat adio de la jumătate din pachetul său de acțiuni, estimate la 1 miliard de dolari, și a pierdut controlul deplin asupra companiei, iar fosta sa soție a devenit una din cele mai bogate femei din lume. O istorie frumoasă într-un anumit sens, fiindcă perechea a fost împreună timp de aproape 50 de ani.

Citește și: Top Forbes: Cum arată 20 cele mai bogate femei din lume?

5. Bernie și Slavica Ecclestone, 1,2 miliarde de dolari

Bernie Ecclestone, fost pilot, iar astăzi președintele și CEO-ul cursei de Formula 1 și Slavica Radic, fost fodomodel Armani, au divorțat în 2008, după 24 de ani de căsnicie.

Divorțul a avut loc la inițiativa miliardarului, care fiind un fan înfocat al curselor de mașini, a recunoscut că e pasionat de muncă și nu putea să fie un soț bun pentru soția sa și un tată bun pentru copii. Bărbatul nu a tărăgănat procesul și i-a oferit soției partea care i se cuvinea din punct de vedere legal.

4. Rupert Murdoch și Anna Maria Torv, 1,7 miliarde de dolari

După 32 de ani de căsnicie și 3 copii, media magnatul australian, Rupert Murdoch a divorțat de a doua sa soție și a fost nevoit să se despartă cu suma frumușică de 1,7 miliarde de dolari. Rupert Murdoch a fost căsătorit de 4 ori și nu e singura dată când numele lui va apărea în acest top.

3. Rupert Murdoch și Wendi Deng, 1,8 miliarde de dolari

La 17 zile după divorțul cu Anna, la vârsta de 68 de ani, Rupert s-a căsătorit cu amanta sa, Wendi Deng, o chinezoaică de 30 de ani, studentă la Universitatea din Yale. După 13 ani de căsnicie, Rupert și Wendi a divorțat, iar miliardarul s-a mai despărțit de 1,8 miliarde de dolari. Apropo, în 2016, Rupert Murdoch s-a căsătorit din nou, de data asta cu Jerry Hall, o actriță de 59 de ani.

Citește și: Despre căsătorie, iubire, bărbați și femei puternice: 25 de citate subtile de la Catherine Deneuve!

2. Alec și Jocelyn Wildenstein, 3,8 miliarde de dolari

Alec Wildenstein, un om de afaceri francez, dealer de artă și crescător de cai, s-a căsătorit cu Jocelyn Périsset în aprilie 1978 și a divorțat 19 ani mai târziu. A fost un divorț scandalos cu multe dezvăluiri despre cheltuielile extravagante și exorbitante ale cuplului, dar și despre pasiunea femeii pentru chirurgia plastică.

Instanța l-a obligat pe Alec Wildenstein să-i cedeze soției 2,5 miliarde de dolari și câte 100 de milioane de dolari anual, timp de 13 ani.

1. Vladimir Potanin și Natalia Potanina, 7 miliarde de dolari

Divorțul cu Natalia Potanina l-a costat pe controversatul miliardar rus tocmai 7 miliarde de dolari și este considerat unul dintre cele mai scumpe divorțuri din istorie.

Bonus: Jeff Bezos și Mackenzie Scott, 25% din acțiunile companiei Amazon

Perechea a făcut cunoștință în 1992, iar 2 ani mai târziu s-au căsătorit. După divorțul liniștit și transparent al acestora, după mai bine de 25 de ani de căsnicie, Mackenzie a primit de la fostul soț 25% din acțiunile companiei Amazon și a devenit instantaneu una din cele mai bogate femei din lume. Astăzi, pachetul său de acțiuni este estimat la aproximativ 70 de miliarde de dolari și continuă să crească.

Citește și: Costă mai mult decât casa ta: Top 5 cele mai scumpe flori din lume!