Din fata cea haină, nu faci gospodină: 8 semne care dau de gol o gospodină rea!

Casa e oglinda unei femei. Ordinea în hol și bucătărie, prosoapele curate și plăcut mirositoare, curățenia în frigider și cuptor, lipsa prafului pe rafturi etc. Toate aceste mărunțișuri scot în evidență o gospodină iscusită.

Dar cum rămâne cu cele mai puțin pricepute? Cum să înțelegi dacă femeia într-adevăr e o gospodină talentată sau doar a pregătit o fațadă frumoasă ca să-ți arunce praf în ochi? Destul de simplu, pentru că oricât de bine s-ar pregăti, există 8 lucruri care dau de gol o gospodină rea. Hai să vedem care sunt ele.

#1. Lucrurile din casă nu au locul lor.

Fiecare obiect din casa ta trebuie să aibă propriul loc. Hainele trebuie să stea în dulap, peria de păr să fie în baie, încălțămintea pe suportul din hol, iar vesela numai la bucătărie. Dacă nu ai loc pentru un anumit obiect, înseamnă că nu ai nevoie de el. Sau alt obiect inutil îi ocupă locul. Ordinea e atributul principal al unei gospodine adevărate.

#2. Perdeaua de duș este murdară.

Cea mai simplă cale de a înțelege dacă ai de a face cu o gospodină bună sau cu una care doar pretinde la acest rol, e să verifici perdeaua. Dacă perdeaua pentru duș este murdară, nu-ți fă așteptări prea mari. La urma urmei, igiena acestui articol este strâns legată de igiena corpului. Nu poți pretinde că ești o gospodină adevărată atât timp cât mucegaiul și alte depuneri s-au instalat în baia ta.

#3. Cuptorul cu microunde este murdar.

Da, nimeni nu o să-l deschidă deliberat să se uite acolo. Dar diavolul se ascunde în detalii și, la urma urmei, scopul unei gospodine care se respectă e să păstreze ordinea și igiena în casă, nu să creeze senzația de curățenie. Cuptorul cu microunde arată cât de des femeia se apucă de făcut curat.

De altfel, pentru a curăța mai ușor interiorul cuptorului cu microunde, înmoaie un burete în apă, pune-l în cuptor și lasă aparatul să funcționeze timp de 3-5 minute la intensitate minimă. Aburul din burete va înmuia depunerile de grăsime și murdărie de pe pereții cuptorului și îți va fi mai ușor să le îndepărtezi ulterior cu un burete de bucătărie uscat.

#4. Prelungitoarele și cablurile sunt încâlcite.

Examinează cu atenție spațiul care te înconjoară. Cât de eficient sunt trase cablurile? Infrastructura interiorului influențează percepția despre casa ta. Prelungitoarele încâlcite, împrăștiate prin toată casa, arată ieftin și dezordonat.

În plus, nu sunt deloc practice și există riscul să te împiedici de ele. Această problemă se poate rezolva în 2-3 ore, cumpărând câteva elemente de conectică și fixare, care la urma urmei, nu costă un pumn de bani. Dar trebuie să recunoaștem că aici e mai degrabă vina bărbatului decât a femeii. Dar, pe de altă parte, femeia e cea care răspunde de confortul căminului familial și trebuie să știe să-și motiveze bărbatul în direcția potrivită.

#5. Prosoapele sunt îmbibate cu grăsime.

Prosoapele murdare strică toată impresia despre gazdă. Sunt urâte, neigienice și respingătoare. Prosoapele grase sunt chiar mai rele decât perdeaua de duș murdară. Locul lor e la gunoi, dacă nu știi să le îngrijești corespunzător.

#6. Perdelele și draperiile sunt prăfuite.

Perdelele lamelare sunt punctul vulnerabil al fiecărei case, sunt călcâiul lui Ahile, când vorbim de curățenia unui apartament. Toată lumea uită de ele. Dar nu și o gospodină care ține la confortul său și la confortul celor dragi.

#7. Geamurile sunt murdare.

Da, oglinzile și geamurile sunt o mare bătaie de cap. Parcă mai ieri le-ai spălat, iar astăzi sunt din nou murdare. Praful este insensibil, atât față de ferestre, cât și față de noi. Dar dacă oglinzile și geamurile sunt murdare, înseamnă că unei femei nu îi pasă deloc de curățenia din casă și de imaginea ei.

#8. Are în frigider produse cu termenul de valabilitate expirat.

Există o regulă simpla de care trebuie să țină cont fiecare gospodină: Conținutul frigiderului trebuie revizuit în fiecare săptămână pentru a evita alterarea alimentelor și aruncarea nejustificată a produselor expirate.

Citește și: Ce fel de gospodină ești? 9 lucruri pe care orice gospodină trebuie să le aibă în casă!