Nora după casă se cunoaște: 9 semne că ai o noră de coșmar

De curățenia din casă depinde starea de spirit a familiei. De regulă, femeia e cea care răspunde de ordinea din casă și dacă apartamentul e murdar, (vrem noi sau nu) anume femeia poartă vina. Nu e o abordare corectă, dar asta e țara în care trăim. Și dacă generația în vârstă se pricepe la acest lucru, generația nouă o duce mai greu.

Femeile moderne nu știu să facă curat. Și este de înțeles atunci când femeia știe să facă alte lucruri. Dar dacă nora nici nu muncește și nici de casă nu îngrijește, ce facem cu ea? Iată 9 semne că ai dat peste o noră rea.

1. Geamurile sunt murdare

Da, oglinzile și geamurile sunt o mare bătaie de cap. Parcă mai ieri le-ai spălat, iar astăzi sunt din nou murdare. Praful este insensibil, atât față de ferestre, cât și față de noi. Dar dacă oglinzile și geamurile sunt murdare, înseamnă că unei femei nu îi pasă deloc de curățenia din casă și de imaginea ei.

2. Perdelele sunt pline de praf

Perdelele sunt un magnet pentru praf. La prima vedere ele par curate, însă tot praful din cameră și cel care vine de afară se adună pe perdele. Apoi te miri că în casa ta nu e niciodată curat. Toată lumea uită de ele. Dar nu și o gospodină care ține la confortul său și la confortul celor dragi.

3. Perdeaua de duș e murdară

Cea mai simplă cale de a înțelege dacă ai de a face cu o gospodină bună sau nu, e să verifici perdeaua din baie. Dacă perdeaua pentru duș este murdară, nu-ți fă așteptări prea mari. La urma urmei, igiena acestui articol este strâns legată de igiena corpului. Nu poți pretinde că ești o gospodină adevărată atât timp cât mucegaiul și alte depuneri s-au instalat în baia ta.

4. Prosoapele sunt îmbibate cu grăsime

Prosoapele murdare strică toată impresia despre gazdă. Sunt urâte, neigienice și respingătoare. Prosoapele grase sunt chiar mai rele decât perdeaua de duș murdară. Locul lor e la gunoi, dacă nu știi să le îngrijești corespunzător.

5. Cuptorul cu microunde este murdar

Da, nimeni nu o să-l deschidă deliberat să se uite acolo. Dar diavolul se ascunde în detalii și, la urma urmei, scopul unei gospodine care se respectă e să păstreze ordinea și igiena în casă, nu să creeze senzația de curățenie. Cuptorul cu microunde arată cât de des femeia se apucă de făcut curat.

6. Frigiderul miroase urât

Există o regulă simplă de care trebuie să țină cont fiecare gospodină: Conținutul frigiderului trebuie revizuit în fiecare săptămână pentru a evita alterarea alimentelor și aruncarea nejustificată a lor.

7. Covorașul de la intrare e murdar

Experiența arată că murdăria de pe covorașe se răspândește încet (dar sigur) prin toată casa. Același lucru e valabil pentru colțuri. Dacă ți-e lene să faci curat în colțuri, să nu te mire că murdăria nu dispare nicăieri.

8. Bureții sunt plini de grăsime

În ceea ce privește bureții – contaminarea încrucișată nu a dispărut nicăieri. Și dacă ai în arsenal un singur burete cu care ștergi și masa, și vesela, și chiuveta, și blatul de bucătărie, și podeaua (dacă mai scapi câte o picătură de gem sau albuș de ou) – să știi că vei da de belea.

9. Vesela este murdară

Gândește-te la bacterii, la gândaci de bucătărie, la musculițe, la furnici, la miros, la timp, la energie, la bani. Orice gospodină care se respectă spală vesela imediat după masă. Nici studenții din anul 1 nu o lasă murdară.

Citește și: Cum scapi de musafirii care nu vor să plece? 6 trucuri care funcționează mereu!