O altă lume: 17 lucruri care arată complet diferit când sunt văzute la microscop!

Omul întotdeauna a fost atras de tot ceea ce înseamnă nou și necunoscut. În special de spațiul cosmic. Dar pentru a-ți satisface doza de curiozitate, nu trebuie să zbori pe altă planetă. E suficient să arunci o privire chiar sub nasul tău.

Dincolo de ceea ce poate percepe ochiul uman se ascunde o lume de-a dreptul fantastică, a cărei grandoare se poate compara doar cu măreția unei galaxii. Dar mai bine o dată să vezi, decât de zece ori să auzi. Iată 17 fotografii impresionate, cu obiecte văzute sub microscop.

Imagini spectaculoase la microscop

#1. Acul de albină comparat cu un ac obișnuit pentru cusut. Deci iată de ce înțepăturile lor sunt atât de dureroase.

#2. Un ac de arici comparat cu acul unei seringi. Și ăsta e teribil de ascuțit, iar coloritul neobișnuit ne sugerează că ar fi mai bine să nu-l atingi. Într-adevăr, acele unui arici obișnuit sunt destul de contagioase și te poți trezi cu diferite afecțiuni cutanate din cauza lor.

#3. Te-ai întrebat vreodată cum arată blugii tăi preferați sub microscop? Iată de ce denimul este un material atât de rezistent.

#4. Iar așa arată struna celui mai popular instrument muzical din lume – chitara!

#5. Iată ce se întâmplă cu părul tău atunci când te razi. Bărbatul din stânga a folosit un aparat de ras obișnuit, să zicem – gillette mach 3, iar cel din dreapta s-a ras cu un aparat electric.

#6. Particule de cretă văzute sub microscop. Cine ar fi crezut? Arată mai degrabă ca un virus sau ca o bacterie amenințătoare.

#7. Iar așa arată pielea celui mai feroce prădător marin – Carcharhinus leucas, cunoscut ca rechinul-taur!

#8. Iată cum arată un fir de la periuța de dinți deja după prima spălare.

#9. Nu, nu e un țânțar sau o muscă, e acul unui patefon care străpunge șanțul discului pentru a reda melodiile tale preferate.

#10. Ce poate fi mai simplu decât să dezlipești o notiță autoadezivă de pe ușa frigiderului? Dar notița nu se desprinde cu una-cu două. Cel puțin la nivel microscopic. Ce bine că suntem atât de puternici.

#11. Ce ne-am face fără sare? Sarea a devenit un aliment atât de comun, încât nu-i mai atragem atenția. Dar uite cât de fascinant arată un cubuleț de sare sub microscop.

#12. Iar așa arată un dinte care a început să se strice. Simți durerea din spatele acestei imagini, nu-i așa?

#13. Pana cele mai frumoase păsări din lume – păunul!

#14. Iar așa arată lăbuțele șopârlei Gecko. Mai bine zis, suprafața lor. Datorită acestei texturi șopârla se poate cățăra sub unghi drept și se poate deplasa pe tavan.

#15. Aripioara unui fluture văzută sub microscop. Deci iată de unde vine expresia – ușor ca un fluture.

#16. Iar așa arată adversarul numărul 1 al hainelor tale – molia. Nu-i atât de rău.

#17. Fir de păr uman – rezistent și plin de colagen.

Citește și: O să te ia fiorii: 20 de fotografii reale, făcute prin microscop