Depresia de toamnă: 6 sfaturi de la un psihoterapeut cum să faci față stărilor negative

Pe măsură ce zilele devin mai scurte și este mai puțin soare și căldură, unii oameni se confruntă cu melancolia de toamnă. Se poate manifesta printr-o stare de spirit scăzută și deprimată, o lipsă de energie și o lipsă de dorință de a face ceva. Psihoterapeutul Joshua Miles explică cum să faci față acestei afecțiuni.

Faceți plimbări scurte

În timpul zilei, este important să vă faceți timp pentru mici plimbări, pentru a ieși la aer curat în timp ce soarele strălucește. Acest lucru vă va ajuta să vă simțiți mai bine.

Faceți sport și mâncați bine

Este important să vă alocați timp pentru a vă menține activi din punct de vedere fizic în timpul lunilor de toamnă – vă va ajuta să vă simțiți mai energici și mai activi. La fel de importantă este și alimentația – un aport echilibrat de carbohidrați, cu multe fructe și legume proaspete, vă va ajuta să vă simțiți mai bine. De asemenea, va furniza organismului vitamine.

Comunicați cu oamenii

Petrecerea timpului cu partenerul, prietenii și familia vă poate ajuta să faceți față cu adevărat începutului sezonului rece. De asemenea, vă permite să vă concentrați asupra lucrurilor, emoțiilor și oamenilor buni.

Fii mai blând cu tine însuți

În timpul lunilor reci, este deosebit de important să aveți grijă de voi. Psihologii recomandă să vă dedicați timp hobby-urilor sau unor lucruri frumoase. Chiar dacă nu petreceți mult timp făcând aceste lucruri, s-ar putea să vă simțiți un pic mai fericit.

Menține-ți un regim de somn

Toamna, este mai greu să te trezești și te vei simți mai des somnoros. Așadar, este important să vă respectați programul de somn și să încercați să vă culcați și să vă treziți la aceeași oră.

Provoacă-te pe tine însuți

În timpul lunilor de vară, este mai ușor să începi ceva nou. Cu toate acestea, atunci când îți stabilești obiective pentru toamnă, te concentrezi pe noi interese, nu doar pe faptul că s-a făcut mai frig. Ar putea fi un obiectiv simplu, cum ar fi terminarea unei cărți – chiar și o astfel de sarcină vă va face să vă simțiți mai bine.