Demodate și nepractice: 5 culori pe care e mai bine să le eviți în baie

Atunci când proiectați o baie, trebuie să țineți cont de faptul că această cameră se murdărește repede, are nevoie de o iluminare bună, trebuie să fie relaxantă și, în cele din urmă, trebuie să arate elegant. Culoarea joacă un rol important în fiecare dintre aceste puncte. Deci, alb, piersic și alte culori pe care designerii le-au numit demodate și nepractice și ne recomandă să le evităm.

Alb

Deși respingerea albului, care luminează și lărgește spațiul, poate părea surprinzătoare, designerii au o opinie diferită. Aburul de la duș, atunci când este în contact permanent cu pereții de culoare deschisă, poate contribui la apariția unor pete neplăcute. Albul este, în principiu, o culoare foarte opacă și nepractică, iar în baie acest efect este nedorit. Pentru a crea o atmosferă de curățenie, o culoare crem este mai potrivită.

Piersic

Folosirea culorii piersic în baie ar face ca aceasta să pară veche și neatractivă. De asemenea, favorizează oboseala, scade nivelul de energie și îi face pe oameni să dorească să părăsească încăperea cât mai curând posibil. Se recomandă să dați preferință unor culori mai „revigorante”, cum ar fi lavanda.

Negru

O altă culoare nepractică care poate arăta elegant, dar care împiedică o bună iluminare în baie. Negrul și nuanțele mai închise „absorb” lumina, ceea ce face dificilă aplicarea machiajului și îngrijirea temeinică de tine.

Roșu

Una dintre cele mai controversate culori. Pe de o parte, poate adăuga o notă de veselie, dar pe de altă parte, poate „dezbate” relaxarea. Se recomanda evitarea ambundeni de tonuri de roșu dacă prioritatea ta este crearea unei atmosfere calme și confortabile.

Verde

Deși este o nuanță foarte des folosită de designerii, unii sunt de părerea că verdele poate provoca anxietate și disconfort. În plus, nuanțele deschise pot face ca baia să pară învechită, în timp ce nuanțele închise pot absorbi lumina.