De ce urâțenia e considerată un avantaj genetic? Și încă 15 curiozități care arată lumea din alt unghi!

De ce urâțenia este considerată un avantaj genetic? Ce conține aerul pe care îl respirăm în metrou? De ce omul modern suferă mai des de depresie? Și cum poate fi justificat furtul unui portmoneu? Răspunsurile la toate aceste întrebări și la multe altele le vei afla în continuare.

Curiozități despre lumea în care trăim

#1. Pentru a provoca senzația de foame, organismul uman trebuie să producă 3 tipuri de hormoni. Iar pentru sentimentul de sațietate, e nevoie de 12 hormoni diferiți. Din această cauză, sentimentul de sațietate apare mai târziu decât trebuie.

#2. Corpul calos din creierul femeilor este mai voluminos decât la bărbați. El conține cu 30% mai mulți compuși. Din această cauză, bărbații sunt buni la rezolvarea unei sarcini concrete, iar femeile la mai multe sarcini concomitent.

#3. Unii amatori de senzații tari consumă sushi cu wasabi, o pastă picantă, de culoare verde, cu gust asemănător hreanului. Dar ei habar nu au că majoritatea restaurantelor servesc wasabi fals (hrean colorat + înlocuitor de aromă).

#4. Atunci când mănânci fructe, o treime din glucoză este consumată de bacteriile bune din intestine, înainte de a fi asimilată de organism.

#5. Atributele masculinității: maxilarul mare, umerii lați și corpul musculos sunt caracteristici sexuale secundare, determinate de cromozomul Y. Acestea depind în mare măsură de ereditate și de modul de viață al bărbatului și mai puțin de nivelul de testosteron, care răspunde de dorința sexuală. Cu alte cuvinte, un bărbat mare, musculos și păros nu înseamnă neapărat un bărbat mai fertil sau mai bun la pat.

#6. Personajele de pe cutiile de cereale privesc întotdeauna în jos. Acest design e creat pentru a atrage atenția copiilor, stimulând cumpărătura de impuls.

#7. Câinilor le plac jucăriile piuitoare, deoarece sunetul scos de ele este asemănător cu urletul de durere pe care îl scoate prada.

#8. Oamenii care suferă de sindromul mâinii străine nu își pot controla propria mână. În percepția lor, mâna poate lua anumite decizii de sine stătător, de exemplu, să pipăie o femeie în transport, să fure un portmoneu sau să lovească pe cineva. Sună ca o scuză absurdă, dar acest sindrom chiar există și oamenii ajung să-și perceapă mâna ca pe o ființă aparte. Se pare că am înțeles de ce suferă politicienii români.

#9. Narcișii, psihopații și sociopații sunt cei mai predispuși să refuze să poarte masca în timpul unei pandemii.

#10. Creierul uman are nevoie de o fracțiune de secundă (1/10 de secundă) ca să înțeleagă dacă îi place interlocutorul sau nu.

#11. Urâțenia este considerată un avantaj genetic, deoarece oamenii mai puțin simpatici se bucură de mai puțină atenție, ceea ce contribuie la supraviețuire.

#12. Crocodilii din Nil, spre deosebire de alte specii, percep oamenii ca victime ușoare și îi vânează în mod deliberat. De altfel, în așteptarea prăzii, crocodilii din Nil pot să-și țină respirația sub apă timp de două ore, fără să iasă măcar o dată la suprafață. Ce nu faci pentru un prânz bun.

#13. În piscină, ochii nu se înroșesc de la clor. De fapt, cloramina irită ochii, iar ea se formează după ce clorul interacționează cu urina umană. Prin urmare, fie împacă-te cu acest gând, fie schimbă piscina.

#14. Rata depresiei s-a dublat aproape în toate țările din cauza pandemiei.

#15. În metrou, aproximativ 15% din aerul pe care îl respiri, este alcătuit din particule de piele desprinse de pe corpul uman.

#16. Cercetările arată că femeile singure și fără copii sunt cea mai fericită categorie socială. Află în articolul de mai jos de ce.

Citește și: De ce femeile singure, fără copii, sunt mai fericite decât cele care au o familie?