De ce să renunți la șervețelele umede? 5 motive serioase, ce te vor impune să acționezi

Șervețelele umede sunt unul dintre cele mai utilizate obiecte pentru igienă. Ele se găsesc chiar și la case în supermaketuri și în cele mai mici magazine de lângă casă. Sunt purtate în geantă de practic fiecare femeie, la fel cum aproape toate mamele șterg fundulețul bebelușului cu ele.

Bineînțeles, le folosesc pentru că e comod. Și nu putem să nu fim de acord cu asta, dar această practică are și părțile ei negative.

Iată doar câteva motive de nu ar trebui să le mai folosim, cel puțin nu atât de des.

– Țesătura impregnată este în totalitate un produs chimic, care poate provoca alergie;

– Materialul este realizat din fibre sintetice, care se descompun un timp foarte îndelungat și devin o sursă serioasă de poluare a mediului;

-Șervețelul este folosit doar circa 3-5 secunde, după care este aruncat, iar reciclarea acestuia nu a fost prevăzută.

– Șervețelele aruncate în vasul de toaletă blochează țevile de canalizare;

– Din cauza utilizării incorecte a șervețelelor umede, mor păsări și animale, care le înghit, confundându-le cu hrană.

În soluția cu care sunt impregnate șervețele se adaugă aromatizatori, conservanți și alte componente agresive, care provoacă iritații și alergii.

De exemplu, cel mai frecvent utilizat este ingredientul methylisothiazolinone, care după un contact regulat cu pielea provoacă dermatită.

Există și șervețele cu alcool în componență, care usucă foarte tare pielea și favorizează apariția ridurilor. Lauril sulfat de sodiu, prezent și el, poate fi cauza unei mâncărimi serioase, iar acidul ftalic este capabil să pătrundă prin epidermă în organele interne.

Încearcă de acum în colo să folosești cât mai rar șervețelele umede. O alternativă comodă este să ai cu tine o batistă și o sticluță cu apă.