De ce să nu ții orhideele în casă: 5 secrete despre aceste flori enigmatice

Orhideea este o plantă originală și expresivă. Ea a cucerit inimilele femeilor și înfrumusețează cu exotismul său orice încăpere.

Ce spun legendele

Încă din cele mai vechi timpuri orhideea simboliza puritate, perfecțiune, inocență și armonie. Potrivit unei legende, bărbații ofereau această floare soțiilor pentru ca să le liniștească neîncrederea în ei. Femeile erau atât de fermecate de frumusețea orhideei că erau gata să ierte soților chiar și infidelitatea.

Orhideea este considerată un „vampir”

Potrivit regulilor feng shui, planta nu este potrivită pentru casă. Deși mulți nu știu, orhideea este un epifit ( plantă care trăiește pe altă plantă). Ea crește pe trunchiuri de copaci, din care absoarbe elementele nutritive. În acest fel, planta parazit primește tot de ce are nevoie. Se spune că praful de orhidee poate provoca somnolență și încetinirea reflexelor la oameni. Din această cauză, minunata plantă este considerată un „vampir energetic”. Mulți dintre cei care au multe orhidee în casă se plâng de lipsa energiei vitale.

Cum să eviți acțiunea lor negativă?

Specialiștii feng shui recomandă creșterea orhideelor în oficii, în săli de ședințe și în locuri unde se adună multă lume. Amplasarea orhideei în dormitor este categoric interzisă, ea te va face să te trezești obosit dimineața.

Cui nu se potrivește

Orhideea este o floare pur feminină, ea nu este compatibilă cu aura bărbătească. Se spune că la nivel energetic, orhideea reduce libidoul bărbatului și îi oferă gingășie și feminitate, lucruri de care acesta nu are nevoie. De aceea, orhideea nu trebuie să crească acolo unde bărbatul petrece mult timp.

Avantajele orhideei

Se spune că orhideea prelungește tinerețea și influențează pozitiv sănătatea și dispoziția femeii. Planta îi oferă o atractivitate deosebită, absoarbe energia negativă din jurul ei și o protejează. Se presupune că atunci când un vizitator cu intenții rele intră în încăperea cu orhidee aceasta îl face să se simtă rău și îngrijorat.