De ce pisica adoră să doarmă peste tine și de ce trebuie s-o rabzi

Dacă animalul tău de companie te iubește, el va începe să se culce lângă tine sau peste tine. Ei vor să-ți simtă mirosul, de aceea fac asta. Misiunea lor este să te controleze. Totodată, aflându-se lângă stăpân, pisicile se simt în siguranță și sunt relaxate. Dar există și o altă teorie.

Mai mulți specialiști afirmă că pisica poate vindeca omul de orice boală și este în stare să ia asupra sa toată energia negativă. Animalul tău de companie este cel care înțelege, uneori fără simptome și diagnostice sigure, ce nu este în regulă și vindecă. Tratamentul are loc anume atunci când pisica se așază pe locul bolnav.

Influența pisicii asupra vieții omului

Orice pisicuț își dorește să fie parte a vieții stăpânului. Anume din această cauză el încearcă să-ți fie mereu alături. El tinde să doarmă pe locul tău sau în brațele tale.

Dacă pisoiul începe să se atingă de lucrurile tale sau de tine, el încearcă să-ți ofere mirosul său. Trebuie să știi că el te consideră un membru al familiei, mai ales dacă îl îngrijești de mic. El va încerca să-ți fie alături mereu, ca să-ți simtă energia.

În caz că stăpâna este gravidă, pisica n-o va părăsi. Ea simte schimbările care au loc în ea și deseori încearcă să stea pe burtă. Unele femei își fac griji că aceasta îi poate dăuna micuțului sau că din contra cu el ceva nu este în regulă și pisica încearcă să-l vindece. De fapt, pisica doar încearcă să-l protejeze.

Temperamentul pisicii

Dacă pisica este lăsată de mică să doarmă în pat cu stăpânul se consideră a fi o deprindere rea. La maturite practic nu există șanse să fie dezvățat. Și pisica adultă se teme să rămână noaptea singură, de aceea va merge să doarmă cu stăpânul. În viața lor, pisicile acordă o mare atenție somnului. Ele se obișnuiesc rapid cu mirosul stăpânului și adorm repede simțindu-l. Cu cât mai aproape de om va fi, cu atât mai liniștite vor fi.

Și medicii au încercat să afle de ce pisicile se așază pe locurile bolnave ale oamenilor. Acest loc, de regulă, emană o temperatură ridicată pe care felina o simte. Orice boală debutează cu o inflamație, însoțită de temperatură mai mare. Sunt înregistrate multe cazuri în care oamenii au fost vindecați de pisici.

Locul pisicii

Există și pisici care nu iubesc să fie mângâiate. Acestea pur și simplu devin mai sigure când sunt alături de stăpân. Locurile preferate ale acestora pot fi pieptul, spatele sau capul omului.

Atunci când se culcă peste tine, pisica se crede cea mai importantă în casă și pentru ea nu contează, dacă tu dormi sau nu, ea o face.

Pisicile prietenoase și liniștitite preferă să doarmă cel mai des la picioarele stăpânului, mai ales când simt că ești obosit.