De ce nu reușești să micșorezi talia: 4 motive neevidente invocate

O dietă strictă și exerciții fizice regulate nu au întotdeauna ca rezultat talia de „viespe” la care toate fetele visează probabil. În unele cazuri, nu numai că talia nu se micșorează, ci chiar crește. Adesea, acest lucru se poate datora anumitor exerciții fizice și geneticii. Deci, care sunt cele patru motive neevidente care nu-ți permit să obții talia subțire pe care ți-o dorești.

Genetica

Dacă atât mama, cât și bunica aveau o talie mai lată, cel mai probabil și fiica nu va fi predispusă la o talie de viespe. Ereditatea este greu de contestat, dar mărimea taliei poate fi totuși corectată prin exerciții fizice adecvate sau poate fi făcută să pară mai îngustă prin adăugarea de volum la șolduri și în partea superioară a corpului.

Exercițiile care lățesc talia

Tensiunea constantă asupra mușchilor abdominali oblici poate face ca talia să pară mai lată. Acești mușchi sunt situați în apropierea părții inferioare a coastelor. Există câteva exerciții populare care sunt de fapt nu benefice pentru talie.

– aplecări laterale. Îndoiturile laterale cu greutăți angajează mușchii abdominali oblici și îi fac să crească. Cel mai bun mod este să faci răsuciri – culcat pe podea rotunjește coloana vertebrală și încordează mușchiul drept abdominal. La răsucire trebuie să expiri, iar la relaxare să inspiri.
– genuflexiuni cu greutate mare. Exercițiile fizice nu numai că întăresc fesele, dar promovează și creșterea mușchilor din talie. Concentrându-ne pe fese, este mai bine să înlocuiți genuflexiunile cu o punte fesieră și să antrenați mușchii abdominali cu ajutorul unei plăci de la genunchi. Exercițiile de respirație și întinderea ajută și la corectarea taliei.

Grăsimea viscerală

Acest tip de grăsime se găsește în cavitatea abdominală, în jurul organelor interne. Prin urmare, chiar și pierderea în greutate este adesea insuficientă pentru a reduce grăsimea de pe burtă și din talie. Este necesară o abordare cuprinzătoare – exerciții fizice regulate, evitarea carbohidraților ușor digerabili în alimentație, respectarea unui regim strict de consum de alcool și consultarea medicului.

Dieta cu alimente care provoacă balonare

Balonarea face ca intestinul să se extindă, abdomenul să crească și talia să crească odată cu el. Eliminarea pâinii de secară, a varzei și a fasolei din alimentație va ajuta la “dezumflarea” stomacului. De asemenea, ar trebui să verificați dacă există boli gastrointestinale care contribuie la balonare.