Dieta secretă a japonezilor: Iată de ce japonezii mănâncă o singură dată pe zi!

Sistemul de nutriție japonez este considerat de mult timp unul dintre cele mai sănătoase din lume. Nu degeaba japonezii se bucură de cea mai mare longevitate, raportată la media de vârstă pe glob.

Japonezii au un regim alimentar foarte echilibrat, bazat pe fructe de mare, leguminoase și produse vegetale. Toate sunt bogate în proteine sănătoase, care sunt esențiale pentru organism. Un alt aspect interesant legat de cultura gastronomică japoneză este obiceiul de a mânca o singură dată pe zi. Bineînțeles că nu toți japonezii respectă această dietă, dar o bună parte din ei practică din când în când acest obicei.

Este posibil ca unele persoane care consideră că trei mese pe zi sunt sănătoase să găsească ideea unei singure mese ca fiind absurdă. Dar această dietă are o bază medicală solidă. E demonstrat științific că sirtuinele (genele care răspund de anti-îmbătrânire) se activează atunci când unei persoane îi este foame pentru o anumită perioadă de timp.

Iar sirtuinele sunt esențiale pentru a regla inflamația, metabolismul, procesul de îmbătrânire și capacitatea organismului de a arde grăsimile. Ele duc nu numai la pierderea în greutate, ci și la menținerea masei musculare.

În procesul de trecere la o astfel de dietă, sănătatea ta se va îmbunătăți și îți vei pierde dorința de a mânca alimente de care nu ai nevoie și care dăunează organismului. Cu alte cuvinte, vei deveni automat mai sănătos, vei scăpa de kilogramele în plus, iar pielea își va recăpăta tinerețea.

De asemenea, dieta ajută la ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge, la îmbunătățirea funcționării sistemelor nervos și cardiovascular și la creșterea speranței de viață. Japonezii numesc această tehnică „itinichi isseku”, adică o masă pe zi. O masă poate consta atât din mâncăruri tradiționale japoneze, cât și din bucate tradiționale românești.

Odată cu scăderea conținutului de calorii consumate și trecerea la alimentația tradițională japoneză, greutatea corpului va începe să scadă, iar starea ta fizică și emoțională se va îmbunătăți.

Printre vedetele care practică o astfel de dietă se numără și celebrul comedian american, Jonah Hill. Datorită dietei japoneze, actorul a slăbit tocmai 40 de kilograme, iar ce a rămas, a transformat în mușchi.