De ce femeile conduc mai rău ca bărbații și încă 12 curiozități ce ne arată lumea din alt unghi!

Ce să faci ca să nu te bâlbâi? Cum să scapi de mirosul de alcool din gură? De ce dormim atât de prost în locuri necunoscute și de ce ne sprijinim de genunchi atunci când obosim? Răspunsurile la toate aceste întrebări și la multe altele le vei afla în continuare.

1. Mirosul de alcool nu vine din gură, ci din plămâni. Prin urmare, după o seară în care vinul a fost la putere, nu are rost să-l maschezi mâncând fructe și gumă de mestecat. Mai bine fă o plimbare în aer liber sau bea mai puțin data viitoare.

2. Alimentele picante determină corpul uman să producă cu 30% mai multă transpirație decât de obicei.

3. Trei pătrimi din toate bolile genetice de care suferă omul au fost descoperite și în codul genetic al drosofilelor (musculițe ale căror larve trăiesc pe materii de fermentație).

4. O persoană din 1500 este în stare să își provoace senzația de piele de găină în mod deliberat.

5. Până la 45 de ani, persoanele care nu au deficiențe de vedere pot să își defocalizeze privirea pentru a vizualiza imagini stereo. Cu timpul, această abilitate se epuizează.

6. Ai observat că atunci când obosesc, oamenii au tendința să se sprijine cu mâinile de genunchi? Ne grupăm în acest fel la nivel intuitiv pentru că această poziție contribuie la restabilirea ritmului cardiac.

7. Nu există nicio modalitate de a recunoaște cu precizie o minciună. Nici micro expresiile feței, nici pulsul, nici flerul celor mai buni detectivi nu ajută în 100% din cazuri. Potrivit studiilor, detectorul de minciuni are o precizie ridicolă de 74%, cei mai buni detectivi recunosc minciuna în 64% din cazuri, iar omul de rând, în 55% din cazuri.

8. Persoanele care se bâlbâie în viața de zi cu zi, nu se bâlbâie deloc atunci când cântă.

9. Oamenii de știință au demonstrat că factorul care influențează cel mai mult longevitatea este prezența oamenilor dragi alături.

10. Contrar aparențelor, oamenii supraponderali au, în general, un metabolism mai rapid. Deoarece un corp mai mare are nevoie de mai multă energie pentru a asimila alimentele.

11. Temperatura medie a corpului uman a scăzut de la 37 de grade la 36,3. În consecință, metabolismul unei persoane moderne are loc mai încet decât înainte.

12. Prin natura lor, femeile se orientează mai rău în spațiu. În consecință, sexul frumos întâmpină dificultăți în timpul condusului. E demonstrat că 82% dintre bărbați stăpânesc parcarea paralelă, iar 70% din ei o fac din prima încercare. La femei rezultatele sunt mai modeste. Doar 22% dintre femei se descurcă cu această manevră și doar 1/3 reușesc să parcheze din prima. Explicația e simplă: în timpul condusului, creierul bărbaților și al femeilor funcționează în mod diferit (de condus răspund diferite zone).

13. Atunci când dormim pentru prima dată într-un loc necunoscut, corpul doarme numai pe jumătate. Emisfera dreaptă doarme ca de obicei, iar cea stângă e atentă la ce se întâmplă în jur. Efectul dispare deja în a doua noapte.

Citește și: Dumnezeu e pretutindeni: Fizicienii susțin că Universul ar putea avea conștiință!