De ce e bine să dormi cu șosetele în picioare? 5 motive să începi chiar de azi!

Dacă nu dormi deja cu șosetele în picioare, să știi că e timpul să începi. Poți să dormi în pijama, în cămașă de noapte, în tricou sau gol-goluț, dar neapărat cu șosete în picioare! Cu șosete curate, bineînțeles. De ce e atât de important acest lucru și în ce constă secretul miraculos al șosetelor? Hai să vedem cum răspund oamenii de știință la această întrebare.

De ce e bine să dormi cu șosete?

#1. Vei adormi mai rapid

Noaptea temperatura corpului scade. Pe de altă parte, ritmul cardiac și ceasul biologic depind de temperatură. Răcoarea scade tensiunea arterială și temperatura pielii, facilitând somnul. De aia e bine să răcorești camera înainte de culcare.

Dar ce legătură au șosetele cu acest lucru? Până la urmă, șosetele nu fac decât să ne încălzească. Da, dar nu în felul în care crezi tu. Când picioarele noastre sunt calde, vasele sangvine se dilată, crește fluxul de sânge către picioare și pierderea de căldură prin piele. Tălpile noastre se încălzesc, dar restul corpului se răcește. Prin urmare, temperatura scade și adormim mai ușor.

#2. Vei combate sindromul picioarelor neliniștite

Sindromul picioarelor neliniștite este o afecțiune a sistemului nervos, caracterizată prin mișcări rapide și involuntare ale picioarelor în timpul somnului. E o tulburare destul de comună și relativ inofensivă, astfel încât mulți nici nu o consideră boală.

Dar senzația incomodă de mâncărime, crampe, amorțeală, înțepături, care te determină să dai din picioare, îți poate afecta somnul. Iar șosetele te pot ajuta să depășești această problemă, prin îmbunătățirea circulației sangvine și reducerea crampelor.

#3. Vei reduce efectele menopauzei

Bufeurile sunt senzația de căldură intensă pe care o simt femeile în apropierea sau în perioada menopauzei. Mecanismul este același. Șosetele cresc fluxul de sânge către picioare și reduc temperatura corpului. În acest fel, efectele bufeurilor sunt resimțite mult mai ușor, iar uneori sunt neutralizate complet.

#4. Tălpile tale vor deveni mai netede

În șosete, pielea picioarelor se menține hidratată pentru mai mult timp, ceea ce înseamnă că se usucă mai lent. În acest fel, tălpile tale vor avea un aspect îngrijit, dar firește că șosetele trebuie să fie permanent curate.

#5. Îți vor îmbunătăți viața sexuală

Cercetările au demonstrat că cuplurile care nu-și scot șosetele atunci când fac sex, se pot lăuda cu senzații mult mai intense. Oamenii de știință consideră că acest lucru se explică prin faptul că șosetele îmbunătățesc fluxul de sânge, te ajută să te relaxezi și să te simți în siguranță.

Citește și: Cum să adormi instant atunci când nu ai somn? 7 tehnici folosite de militari ca să adoarmă în doar 2 minute!