De ce bunicuțele noastre nu arată la fel de bine ca cele din Occident? 3 motive care te vor pune pe gânduri!

Ai observat că în lumea occidentală bunicuțele arată mai bine? Dar ce înseamnă mai bine? Pentru că și bunicuțele noastre sunt frumoase în felul lor, având acea frumusețe nobilă, naturală, rustică, care prin simplitatea și autenticitatea sa nu se compară cu frumusețea trasă de păr din Occident.

Prin “mai bine”, ne referim în primul rând la “mai tinere”. Fiindcă e greu să pui la îndoială faptul că femeile de 60 de ani din lumea occidentală arată mai tinere decât cele din țara noastră. Care este explicația acestui fenomen?

În primul rând e vorba de resurse. Pe lângă faptul că veniturile femeilor din țările dezvoltate sunt mai mari – și distribuția acestora diferă. Spre deosebire de țara noastră unde cea mai mare parte a veniturilor acoperă necesitățile de bază (hrană, medicamente, chirie, comodități etc), iar ceea ce rămâne (dacă rămâne) este pus în ciorap (pentru că în România niciodată nu poți fi sigur în viitorul tău).

În Occident distribuția veniturilor este alta. Femeile au bani pentru distracții, haine, călătorii, produse de îngrijire a corpului șamd. În plus, de regulă banii le rămân lor. Copiii lor trăiesc bine și spre deosebire de mamele din România, femeile 60+ din Vest mai rar trebuie să scoată bani din buzunarul lor, pentru a-și ajuta copiii. În timp ce la noi, dacă au posibilitatea, părinții își susțin copii până în ultimul moment. Dacă ei nu au trăit bine în tinerețe, cel puțin copiii să o facă.

Un alt motiv, strâns legat de precedentul – este speranța de viață. Deoarece calitatea vieții în țările vestice este principial mai bună, femeile occidentale nu doar arată mai tinere, de facto, ele sunt mai tinere decât femeile din România. Corpul lor este păstrat mai bine, este mai frumos și mai sănătos.

De exemplu, în Italia speranța de viață pentru femei este de 85,6 ani, în timp ce în România, vârsta medie a femeilor este de 59 de ani. Deci aproape 30 de ani diferență! Îngrijorător, nu? Calitatea vieții este mai bună. Femeile au posibilitatea să mănânce sănătos, să-și îngrijească mai bine corpul și să meargă la medic fără frica că nu își vor permite un tratament. Femeile nu trebuie să muncească la greu toată viața, ca într-un final să fie nevoite să facă economii și la bătrânețe.

Și ultima, dar nu în ultimul rând, femeile au altă mentalitate. Ele știu că pot și trebuie să arate frumos. Această cauză decurge din celelalte două. Bunicuțele contemporane știu că pot să arate mult mai bine decât bunicile lor, deoarece duc o viață mai bună, au mai multe resurse și mai multe cunoștințe despre cum pot să arate mai bine.

În timp ce femeile din România au atâtea griji încât aspectul lor fizic după 60 de ani le interesează în ultimul rând. Această realitate e tristă și nu ne rămâne decât să sperăm că cel puțin copiii noștri vor trăi mai bine.

Citește și: Femeia la 60 de ani: 4 detalii care te fac mai frumoasă și alte 4 pe care trebuie să le eviți!