De ce arabii importă nisip și cămile din Australia și alte 14 curiozități despre care nu ai știut până acum!

Lumea în care trăim e plină de mistere și lucruri cu adevărat fascinante. Și nu ai cum să le știi pe toate. Lumea este schimbătoare, în fiecare zi se fac noi descoperiri, în fiecare zi aflăm ceva nou și ca să te ajutăm să cunoști mai bine lumea înconjurătoare, am pregătit pentru tine o listă de curiozități neobișnuite, despre care la sigur nu ai știut până acum.

Curiozități despre lumea înconjurătoare

#1. Arabia Saudită importă nisip și cămile din Australia. Nisipul saudit nu e bun pentru construcții. Iar în ceea ce privește cămilele, arabii preferă să le importe, deoarece cămilele de pe continentul australian au carnea mai suculentă.

#2. Calmarul gigant din Oceanul Antarctic poate atinge până la 14 metri lungime, 700 de kilograme greutate și trăiește la o adâncime de 2-4 km. Despre el nu se știe prea multe și de-a lungul timpului au fost surprinse doar câteva exemplare.

#3. Câinii Basenji sunt singura rasă de câini care nu latră.

#4. E nevoie de circa 1.200.000 de ţânţari pentru a lăsa corpul uman fără nicio picătură de sânge.

#5. Matematicianul american Claude Shannon a demonstrat că jocul de șah este atât de complex, încât numărul maxim de combinații posibile depășește numărul de atomi din universul observabil.

#6. Dovezile fosile au demonstrat faptul că în trecut a existat o specie de maimuțe gigante, care ajungeau până la 3 metri înălțime. În plus, acestea aveau obiceiuri sociale complexe, de exemplu, îngropau morții. Nici o altă specie în afară de om nu a manifestat un astfel de comportament.

#7. Un singur fir de păr are capacitatea de a susține până la 100 de grame de greutate, iar întregul păr din cap poate susține până la 12 tone.

#8. Mamutul lânos încă mai trăia pe vremea când se construiau piramidele.

#9. Colibri sunt singurele păsări care pot zbura înapoi.

#10. Berea, vinul, pâinea și brânza sunt exemple de produse alterate controlat.

#11. J.R.R. Tolkien, autorul trilogiei “Stăpânul Inelelor” și Adolf Hitler au luptat unul împotriva celuilalt în bătălia de pe Somme în timpul Primului Război Mondial. Bătălia de pe Somme a fost cea mai sângeroasă confruntare din timpul războiului, în urma căreia au murit circa 1 milion de persoane.

#12. Găina și struțul sunt cele mai apropiate rude vii ale tiranozaurului.

#13. În medie, oamenii se tem de păianjen mai mult decât de moarte.

#14. Multe portocale sunt de fapt verzi atunci când sunt cultivate în climă tropicală. Acestea devin portocalii numai atunci când sunt cultivate în climă temperată.

#15. Finlanda are cele mai multe trupe heavy metal pe cap de locuitor. O trupă la fiecare 2000 de persoane.

Citește și: Napoleon atacat de iepuri sau frica de a fi urmărit de gâște: 14 fapte ciudate care te vor lăsa perplex