De acum și mai încrezătoare! Metode simple pentru a arăta mai tânără: 4 secrete de la un make-up artist american

Machiajul, părul și îmbrăcămintea corect alese pot reduce vizual vârsta. În schimb, greșelile pe care le fac femeile în ceea ce privește aspectul lor pot adăuga vizual ani. Nicole Johnson, make-up artist și fondator al liniei de cosmetice pentru tenul matur, dezvăluie patru secrete simple pentru a ajuta fiecare femeie să se simtă și să arate mai tânără decât vârsta ei.

Fă-ți o tunsoare nouă

Potrivit lui Johnson, aceasta este o modalitate foarte simplă de a crește stima de sine și de a te simți mai încrezător. În plus, o coafură elegantă nu are decât să contribuie la întinerirea aspectului tău.

Renunță la machiajul cu finisaj matifiant

Artistul de machiaj sfătuiește să folosești produse cosmetice cu o ușoară strălucire, particule strălucitoare sau reflectorizante. Datorită lor, pielea pare vizual mai hidratată, apare efectul de „strălucire” naturală – exact ceea ce lipsește odată cu înaintarea în vârstă. Deci, machiajul mat – este o mare greșeală, acesta doar accentuează trăsurile vizibile și îmbătrânește vizual. „Aplicarea machiajului mat, a fondului de ten mat, a fardurilor de pleoape mate va face ca pielea matură să pară și mai lipsită de viață”, – avertizează Johnson.

Folosește primerul de machiaj

O altă modalitate ușoară de a obține un aspect vizual mai tânăr este să aplici mereu un primer cu efect de netezire sub fondul de ten. Acesta va uniformiza textura pielii, va reduce liniile fine și ridurile și va tonifia mai bine pielea. “Primerul pentru față va fi cel mai bun prieten al tău pe măsură ce îmbătrânești, pentru că netezește totul”, explică Nicole Johnson.

Nu purta haine vechi

Make-up artistul sfătuiește să scapi de articolele vestimentare care nu au mai fost purtate de mult timp. Hainele demodate adaugă inevitabil vârstă.