Dacă vrei să naști, trebuie să vezi aceste imagini: 15 femei înainte și după ce au născut!

Nașterea unui copil este un eveniment important pentru fiecare femeie, care împarte viața ei în tot ce a fost înainte și tot ce va fi după. Și după cum bine știi, nașterea nu aduce numai schimbări de ordin emoțional, ci și fiziologic. Majoritatea femeilor observă cum se schimbă silueta lor: unele slăbesc, dar cele mai multe devin plinuțe. Și totuși, puține femei atrag atenția la felul cum li se schimbă fața. Vaida Razmislavich, o fotografă din Lituania, și-a propus să afle acest lucru. Aceasta a surprins 15 femei înainte și după naștere și iată ce a ieșit.

Femei înainte și după naștere

„Am vrut să arăt transformarea unei femei în mamă, să arăt femeia ca purtătoarea unei noi vieți, devotamentul ei imens de a educa o persoană și ceea ce o schimbă în această experiență mistică, dar adesea subestimată”, spune fotografa.

„Maternitatea este o călătorie plină de fericire, durere, oboseală, iubire, euforie, disperare, pace, haos, bucurie și multe alte culori”.

„Devenind mamă, o femeie pare să se unească cu forța interioară a ei, iar sufletul ei se umple cu o înțelepciune inconștientă până acum.”

„După naștere, ochii unei femei se schimbă într-o clipă – dobândesc profunzime, încep să reflecte cunoștințele care sunt disponibile numai pentru ea.”

„Dar, în același timp, o femeie trebuie să învețe cum să combine în mod competent rolul de mamă, femeie, iubită, soție, persoană activă, creatoare”

„O femeie învață să să-și asculte vocea inimii, să aibă încredere în inutiție și în înțelepciunea maternă”

„Am ales formatul unei fotografii portret, ca pentru pașaport, pentru a sublinia numai schimbările feței.”

„A fost interesant să vedem cum femeile s-au schimbat în mai puțin de un an.”

„În mod neașteptat, acest proiect a devenit vindecător și pentru mine. Temerile și traumele mele legate de naștere au început să se vindece”, recunoaște autoarea.

„Acest proiect este un tribut pentru mamele și bunicile noastre, fără de care nu am exista”

„Nu există nimic mai frumos pe lume decât nașterea unui copil.”

„Sunt extrem de recunoscătoare fiecărei femei care a participat și și-a spus povestea dintr-o singură privire. ”

„În total, la proiect au participat 33 de femei, s-au născut 36 de copii: 3 perechi de gemeni, 20 de băieți și 16 fete”

„Toți s-au născut sănătoși și voioși.”

„Și dacă ați observat, fețele femeilor care au participat la proiect au devenit mai fericite.”