Dacă nu dormi suficient: 5 greșeli în designul dormitorului care ar putea fi cauza

Există multe cauze posibile ale insomniei. Stresul, obiceiurile proaste, lipsa de exerciții fizice, dar și un design nereușit al dormitorului. Aceasta poate împiedica relaxarea completă pe timp de noapte. Deci, care sunt cele mai relevante greșeli de design care pot influența direct calitatea somnului?!

Culorile „țipătoare”

Culorile pe care le folosiți în dormitor influențează calitatea somnului. Culorile stridente și luminoase încurajează activitatea. Portocaliul, galbenul acid sunt culori cel mai bine de evitat. Prea mult negru poate provoca un sentiment de depresie, iar albul, din cauza capacității de a reflecta lumina, te va împiedica să dormi dimineața.

Perdelele insuficient de dense

În dormitor, cel mai bine este să optați pentru perdele opace. Numai în întunericul complet se produce melatonină, care este vitală pentru reglarea tensiunii arteriale și a sistemului endocrin.

Prea multe dispozitive electronice

Evitați să păstrați toată tehnologia și gadgeturile în dormitor. Dacă nu este posibil să vă plasați biroul de acasă într-o altă cameră, atunci utilizați regula de zonare. Zonele separate pentru brainstorming și relaxare sunt importante.

Iluminarea rece puternică

Lumina ar trebui să fie moale și caldă, ajută la relaxare. La acest lucru pot contribui și lumânările parfumate, difuzoarele aromatice și umidificatoarele – care au un efect calmant și hipnotic.

Multe elemente de decor și alte lucruri

Dacă puneți o mulțime de lucruri și de decoruri într-o cameră, aceasta poate părea aglomerată din punct de vedere vizual. Mențineți numărul de obiecte din dormitor cât mai mic posibil, de preferință cele care evocă asociații plăcute. Amintiți-vă o regulă simplă: cu cât mai puțină dezordine vizuală, cu atât mai relaxat vă simțiți în dormitor.