Curiozități despre femei: 15 Lucruri din istorie pe care nu le-ai știut!

„Femeia nu este sexul slab. E cel mai nobil dintre cele două, prin puterea sa de sacrificiu, de suferință în tăcere, de umilință, credință și cunoaștere.” – Mahatma Gandhi

Femeile sunt pline de mistere și secrete. Cu cât începi să afli mai mult despre ele, cu atât mai bine îți dai seama cât de puțin știi despre jumătatea frumoasă a umanității. Dar, frumoasele doamne au adus o contribuție semnificativă la dezvoltarea omenirii, lucru dovedit prin multe fapte mai puțin cunoscute.

1.Ada  Lovelace – locuitoarea insulelor britanice a devenit primul programator din istorie. Femeia este cunoscută pentru munca ei la calculatorul mecanic și motorul analitic.

2.În perioada 2005-2006, Noua Zeelandă a fost condusă de un adevărată matriarhat. Femeile au ocupat posturile de guvernator general, președinte, șef al Curții Supreme și al Cabinetului de Miniștri. Și toate acestea pe lângă regina de pe tron.

3.În sezonul anului 1975, Lella Lombardi nu doar a participat la Fromula 1 Grand Prix, dar și a reușit să acumuleze puncte, ceea ce a făcut-o să fie unica și irepetabilă printre femeile din acest domeniu de sport. În întreaga istorie a sportului, doar cinci participante au avut voie să concureze.

4.„Drachenfutter” se traduce exact din limba germană ca „Hrană pentru dragon”. Acest termen este folosit pentru cadoul, care este oferit de soțul vinovat jumătății sale.

5.Pe cel mai rece continent, în Antarctida, două vârfuri de munți sunt numiți „Una Peaks” sau Sânii Unei. Una Spivey a fost singura femeie, care a participat la expediția britanică pe acest continent.

6.Mata Amritanandamayi este un lider spiritual al hinduismului. Dar ea a devenit renumită nu doar pentru asta. În timpul vieții, în brațele ei (în sensul bun al cuvântului) au fost mai mult de 30 de milioane de oameni.

7.În Nigeria, bunăstarea femeii se apreciază în funcție de greutatea ei. Cu cât ea este mai grasă, cu atât este mai bogată.

8.Graca Machel este unica femeie din lume care a reușit să obțină statutul de prima doamnă în două state. Mai întâi ea a fost căsătorită cu președintele Mozambicului, apoi inima ei a fost cucerită de liderul Africii de Sud.

9.Cha Sa Soon din Coreea de Sud a decis să obțină un permis de conducere când avea 69 de ani. Visul ei s-a împlinit la 74 de ani, dar pentru asta ea a trecut teoria de 950 de ori și practica de 10. Concernul Hyndai a apreciat perseverența ei și i-a oferit un automobil în dar, iar pentru restul peninsulei femeia a devenit o adevărată eroină.

10.Datorită faptului că în Egiptul antic, doar un bărbat putea ocupa postul de Faraon, Hatshepsut era nevoită să poarte o barbă falsă și rochii pentru bărbați.

11.Atleta poloneză Stanislava Valasevich a alergat distanța de 10 metri cu un record mondial. Abia după decesul ei, a fost stabilit faptul că sportiva era de fapt bărbat.

12.Aborigenii australieni Tiwi, care trăiesc în partea de nord-vest a continentului, își dau fiicele în căsătorie imediat după naștere.

13.Majoritatea stelelor, a sateliților, a cometelor și uraganelor din natură au nume feminine.

14.Prima femeie care a candidat la postul de președinte al SUA a fost Victoria Woodhul, în anul 1872, propusă de o asociație a femeilor. Fiind arestată în ziua scrutinului, voturile favorabile nu au fost luate în considerare, iar numărul lor nu se cunoaște până astăzi.

15.În secolul XIX, scriitoarea franceză Amandine Aurore Lucile Dupin și-a semnat romanele cu pseudonimul George Sand, întrucât nu se cuvenea ca o femeie onorabilă să scrie romane.