Nu le știi pe toate! 7 chestii interesante despre creierul nostru

Ei bine, ni se pare că creierul din toate timpurile și la fiecare persoană a avut tendința de evoluție aceiași, dar nu întotdeauna a fost așa. Dacă creierul s-ar fi dezvoltat la toți în același mod și cu aceiași repeziciune atunci și unele specii de animale, puteau ajunge la o inteligență mai sporită.

Așadar, să descoperim câteva curiozități despre cel mai puțin studiat organ uman.

1.75% din creier este compus din apă. Chiar și o deshidratare ușoară afectează dramatic funcția creierului.

2.Creierul uman crește de trei ori mai rapid în primul an de viață. Creierul continuă să crească până la vârsta de 18 ani, dar după 40 de ani, creierul începe să se micșoreze treptat.

3.Creierul nu simte durerea. Durerile de cap sunt cel mai des asociate cu o reacție chimică în creier, care afectează mușchii și nervii de la gât și cap.

4.Creierul tău consumă 20% din oxigenul și sângele din corpul, dar cântărește doar 2%. Este un mecanism ce consumă foarte multă energie! Acest lucru, explică de ce în natură creierul la animale nu se dezvoltă activ, ca și la oameni. Pentru că totul trebuie să fie hrănit!

5.Visele sunt o combinație de factori psihologici și neurologici, amplificați de imaginația ta. Aceasta este cea mai bună dovadă că creierul tău este activ și în timpul somnului. Și oamenii mai deștepți și mai creativi văd vise mult mai interesante.

6.Vă amintiți expresia că o persoană își folosește doar 10% din creier? De fapt, îl folosim în întregime. Doar că nu tot creierul este responsabil pentru procesele conștiente și de logică.

7.Pe măsură ce îmbătrânim, există senzația că creierul a început să funcționeze mai lent. De fapt, acest lucru nu se datorează faptului că creierul a devenit mai slab sau mai rău. Conține doar mai multe informații. Iar creierul are nevoie de timp pentru a trece și a contacta celulele informaționale necesare.