Cum să proiectezi o bucătărie în stilul modern: recomandările designerilor

Stilul modern a apărut la începutul secolelor XIX și XX și este și astăzi unul dintre cele mai populare stiluri de design interior. Este folosit peste tot și captivează prin rafinament, romantism și interes pentru noile tehnologii. Principiul de bază al bucătăriei moderne este să se concentreze pe funcționalitatea lucrurilor și abia apoi să urmeze designul vizual. Unii oameni cred că modernul este un stil dur și rece, dar atunci când este planificat și gândit cu atenție, aduce o atmosferă de armonie și liniște în bucătărie.

Caracteristici ale stilului modern în designul bucătăriei

Bucătăria modern se caracterizează prin designul său recognoscibil: forme geometrice, linii fluide, culori monocrome, asimetrie, decor minimalist și o abundență de tehnologie modernă. Acest interior versatil este potrivit pentru bucătăriile spațioase și ideal pentru cele mici, deoarece suprafețele lucioase creează efectul de extindere a spațiului. În ceea ce privește confortul și funcționalitatea, interiorul aparține elitei.

Culori și texturi

În designul bucătăriei în stil modern, se recomandă utilizarea a două materiale și două culori. Se folosesc diferite materiale, dar plasticul, metalul și lemnul sunt deosebit de populare. Uneori, pentru contrast, pe fondul materialelor artificiale, se folosește lemnul natural, de exemplu, o masă și scaune din lemn. Mobilierul este realizat din PAL obișnuit și MDF cu acoperiri din plastic. MDF are o densitate mai mare, este mai puternic și mai rezistent la umiditate și are o structură mai omogenă. Pentru a crea suprafețe lucioase pe fațade se utilizează email, acrilic, lac sau folie.

Suprafețele metalice înnobilează interiorul bucătăriei, astfel încât elementele metalice sunt folosite în orice, de la lămpi, mânere pe fațade și terminând cu picioarele scaunelor. Sticla este, de asemenea, utilizată pe scară largă în designul interior pentru a crea suprafețe netede. Schema de culori în bucătăria modernă poate fi absolut orice, dar ar trebui să domine o singură culoare. Cele mai comune și populare nuanțe sunt crem și alb, verde și galben, violet și portocaliu, maro și bej. Versiunea modernă, tiffany, vă permite să utilizați culori luminoase saturate în oricare dintre elementele interioare.

Nu uitați de tehnică

Stilul modern în interiorul bucătăriei implică alegerea aparatelor de uz casnic în conformitate cu aceleași reguli ca și mobilierul: funcționalitate și aspect maxim, corespunzător stilului de modern. Aparatele trebuie să fie fabricate din metal sau din plastic scump de înaltă calitate. În prezent, pe piață există o mare varietate de modele nestandardizate, în diferite culori și modele, astfel încât acestea să atragă toate privirile în bucătărie. Acordați atenție formei cuptorului sau frigiderului, puteți alege o formă ovală neobișnuită doar pentru un stil dat. Pentru aparatele mici, este o idee bună să oferiți spațiu în dulap sau în nișă, astfel încât acestea să nu aglomereze spațiul.