Cum să faci față mucegaiului în baie și în bucătărie: un remediu eficient și ieftin

Mucegaiul – este denumirea comună pentru diverse microorganisme. În funcție de locația lor, acestea pot fi împărțite în 3 categorii:

– ciuperci de mucegai: acestea pot fi negre, gri sau albe și apar pe beton, piatră și suprafețe vopsite;
– ciuperci albastre: le “place” lemnul, sunt deosebit de frecvente pe produsele din lemn de pin și nu se găsesc în baia apartamentelor și a caselor moderne;
– cele putrede: trăiesc pe baze de lemn și arată ca niște dungi maro închis sau gri.

Mucegaiul se dezvoltă foarte bine în mediile umede. Este deosebit de frecvent pe pereți și pe alte suprafețe din băi și bucătării, precum și în apropierea ferestrelor. În baie se formează condens după procedurile de apă, care se depune pe pereți și pe toate suprafețele accesibile. Dacă ventilația funcționează bine, sau dacă pereții și podelele au un strat antibacterian bun, nu există loc pentru a crește mucegaiul. Dar atunci când umiditatea persistă mult timp, nu există un aflux de aer proaspăt, iar impermeabilizarea încăperii este prost gândită – probabilitatea apariției unei ciuperci este foarte mare.

Expertul în curățenie și bloggerița Caroline McCauley a împărtășit un sfat și un truc simplu despre cum să abordezi creșterea și răspândirea mucegaiului cu un remediu accesibil și ieftin.

Un astfel de remediu este – oțetul. Caroline îl numește un bun substitut pentru produsele chimice scumpe de uz casnic și un remediu excelent pentru “eliminarea naturală a mucegaiului negru”. Oțetul alb, de exemplu, care conține 5-8% acid acetic, este un substitut excelent. După cum explică experții, acidul acetic poate perturba dezvoltarea unei game largi de ciuperci și alte microorganisme.

Pur și simplu turnați oțetul într-o sticlă cu pulverizator și pulverizați uniform pe suprafețele afectate de mucegai, spune McCauley. După 20 de minute, clătiți cu apă. Este important să se trateze în mod regulat.

De asemenea, puteți amesteca două părți de bicarbonat de sodiu cu o parte de oțet și o parte de apă pentru un efect suplimentar. Întindeți amestecul pe suprafață și clătiți-l cu apă după ce s-a uscat.