Cum să economisești spațiu într-o bucătărie mică: sfaturi simple, dar eficiente

Orice gospodină visează la o bucătărie confortabilă, în care fiecare obiect își are locul său și tot ce ai nevoie este întotdeauna la îndemână. Chiar și un spațiu mic poate deveni astfel, atâta timp cât vă optimizați spațiul de depozitare. Iată câteva sfaturi utile care te vor ajuta să economisești spațiul într-o bucătărie mică.

Cuptor mini

De multe ori, proprietarul bucătăriei se confruntă cu o alegere între un cuptor sau rafturi de depozitare. Poți păstra rafturile, dar vei putea găti doar la plită. În acest caz, mini cuptoarele îți sunt de ajutor. Acestea te scutesc de grija alegerii și nu reduc funcționalitatea bucătării.

Cuptoarele variază ca volum în funcție de model și de producător. Unele modele au chiar și arzătoare electrice pe capacul superior. Există variante în care plita și mini cuptorul sunt combinate cu un aparat de cafea. Nu este cea mai bună alegere pentru o familie numeroasă, dar este bună pentru una sau două persoane care nu gătesc atât de mult sau de des.

Veselă „Matrioșka”

Atunci când alegi oale, tăvi și alte ustensile de bucătărie, optează pentru obiecte care pot fi stivuite unele peste altele sau asemănătoare cu matrioșka. Această opțiune de depozitare va economisi semnificativ spațiu în interiorul dulapurilor.

Rails

Sunt o opțiune excelentă pentru ușurarea blaturilor și a sertarelor – fiind convenabile pentru atârnarea tacâmurilor, oalelor, deschizătoarelor, plăcilor de tăiat, cuțitelor etc.

Suport magnetic pentru cuțite

Alegerea suporturilor magnetice nu numai că economisește spațiu pe blat, dar te ajută să păstrezi ustensilele de bucătărie ascuțite cât mai mult timp posibil. La urma urmei, dacă vă depozitați cuțitele într-un sertar, lamele se vor toci mai repede din cauza contactului repetat cu alte tacâmuri. Suportul magnetic poate fi agățat pe perete sau pe spatele ușii unui dulap dacă îți place minimalismul și dorești să lași suprafața de lucru goală.

Rafturi inserate

Unitățile de bucătărie montate pe perete sunt adesea separate de un singur raft. Este util dacă poți regla înălțimea raftului în funcție de obiectele pe care dorești să le depozitați acolo. Dar acest lucru nu este întotdeauna posibil, de cele mai multe ori, jumătate din volumul raftului este lăsat gol. Inserțiile de sertare pot fi utilizate pentru a optimiza sistemul de depozitare, de exemplu, prin stivuirea paharelor sau a ceștilor în două rânduri.

Organizatoare pentru tacâmuri

Organizatoarele de sertare sunt ideale pentru a păstra lucrurile în ordine. Dar dacă ocupă tot sertarul, pot fi o risipă într-o bucătărie mică. Soluția este să alegi un organizator mai mic, care să nu ocupe prea mult spațiu, dar care să păstreze în continuare tacâmurile.

Cărucior pe roți

Aceste cărucioare pot fi un ajutor neprețuit în bucătărie atunci când spațiul pe rafturi este limitat. De exemplu, aparatele electrocasnice mici pot fi depozitate și conectate la priză doar atunci când sunt folosite (de exemplu, un blender), precum și conservele de cereale și textilele de bucătărie pot fi așezate acolo.