Cum să cureți mucegaiul din manșeta mașinii de spălat: o metodă simplă, dar eficientă

Manșeta mașinii de spălat este o inserție mare de cauciuc de pe ușă. Aceasta servește ca o garnitură, așa-numita garnitură de etanșare, care asigură închiderea etanșă a ușii pentru a împiedica scurgerea lichidului în timpul spălării. Umiditatea se adună adesea în pliurile manșetei și aceasta oferă mediul ideal pentru dezvoltarea ciupercilor și a mucegaiului. Vă spunem cum să curățați corect manșeta de protecție împotriva mucegaiului și să îi prelungiți durata de viață.

Veți avea nevoie de:

– prosoape de hârtie sau o cârpă;
– bicarbonat de sodiu;
– oțet;
– balsam de rufe sau detergent;
– burete;
– mănuși;
– pahar de măsurare.

Cum se curăță mucegaiul din manșeta mașinii de spălat

Murdăria și mucegaiul au tendința de a se aduna în interiorul manșetei. Pentru a le găsi, ar trebui să verificați cu ajutorul degetelor pliurile. De asemenea, este posibil să găsiți fire, scame, nisip și chiar șosete pierdute anterior în elasticul de pe trapă.

Mucegaiul este periculos pentru sănătate și poate, cel puțin, să strice rufele, dar poate fi și o sursă de miros neplăcut și se poate răspândi pe alte suprafețe. Dacă manșeta nu este ștearsă după fiecare spălare, mucegaiul poate apărea după doar câteva luni.

Amestecați o lingură sau câteva linguri de bicarbonat de sodiu cu balsamul de rufe pentru a crea un produs ușor abraziv și moderat de gros. Aplicați-l pe un burete și ștergeți bine manșeta în interior și în exterior până când este complet curată. Acest lucru va dura două-trei minute: nu frecați mai mult decât atât, deoarece acest lucru poate deteriora materialul moale.

Ștergeți cu un prosop de hârtie, un șervețel sau o cârpă. Dacă rămân pete de mucegai sau murdărie, curățați din nou.

Acum este nevoie de oțet. Se diluează cu apă 50-50. Turnați câteva căni de măsură în manșetă și rulați cel mai lung ciclu de spălare.

După 5-10 minute, opriți procesul și lăsați-l timp de o oră, apoi continuați. Dacă nu există un buton de pauză, va funcționa modul “Oprire cu apă”. Oțetul nu va curăța doar manșetele, ci și interiorul mașinii de spălat.

De îndată ce spălarea este terminată, ștergeți geamul trapei cu o cârpă sau un șervețel.