
Cât de minunat este faptul că lumea modei devine tot mai liberă cu fiecare nou sezon. Nu există cadre și șabloane stricte în ceea ce privește alegerea hainelor și a stilului de viață. Iar conceptele stilistice, cum ar fi tipurile de siluetă – în formă de măr sau de pară – sunt esențiale pentru alegerea ținutelor, acestea fiind înlocuite de individualizare. La urma urmei, cu toții avem înălțime, parametri, fizic diferit, precum și percepție despre noi înșine – ceea ce joacă un rol foarte important în alegerea hainelor și în găsirea stilului tău. Aceasta este ceea ce ne face unici. Să analizăm un mic detaliu pe care unele fete îl pot considera un dezavantaj – volumul în zona taliei, și care, de fapt, pot fi ușor corectat cu hainele potrivite.
Prima tehnică: distragerea atenției
Și anume distragerea privirii de la abdomen către partea corpului pe care o consideri demnitatea ta. De exemplu, ai un gât frumos – accentuează-l cu un decolteu în V și decorează-l cu un accesoriu precum un colier sau un lanț. Sau poate ai mâini sau glezne subțiri și grațioase. Vă puteți concentra pe această zonă. Astfel, toată atenția este transferată din zona care te deranjează în avantajul tău. Efect wow garantat.
A doua tehnică: utilizarea liniilor verticale
Această regulă se aplică nu numai la imprimeurile cu dungi, ci și la cele verticale care sunt create cu ajutorul celui de-al doilea strat din haine. Acesta poate fi un cardigan lung, o jachetă din material de greutate medie (nu subțire și fragilă, ci una care își păstrează forma), o jachetă de cămașă sau un trench coat. Astfel, de exemplu, puteți purta pantaloni cu talie înaltă și să introduceți în ei un top sau un tricou pentru a indica zona taliei. Iar pentru a te simți mai încrezătoare, pune un al doilea strat deasupra și lasă fermoarul sau nasturii descheiați.
Toate acestea creează verticale suplimentare care vă alungesc vizual silueta și maschează detaliile necesare. Așadar, al doilea strat poate fi un contrast cu stratul inferior. Aici vă puteți juca cu culorile. Dar nu uitați că nuanțele calde vă extind vizual silueta. Și, de asemenea, aveți grijă cu texturile lucioase – acestea creează, de asemenea, efectul de volum excesiv. Și, bineînțeles, cu materiale precum catifeaua, velurul reiat, tweed. Dați preferință texturilor mate și nuanțele care se care se armonizează cel mai avantajos cu zona de portret (nuanța pielii, culoarea ochilor, culoarea părului).
A treia tehnică – rochiile
Alegem rochii de tip wrap În această siluetă, din nou, diagonalele și crearea proporțiilor corecte ale umerilor / taliei / șoldurilor ne ajută. Iar decolteul în V face ca silueta să pară mai subțire. Dacă alegi rochii cu siluetă semi-sheer, evită să fie strâmte – trebuie să existe aer între corpul tău și rochie. În acest caz, subliniați talia cu o curea sau o centură de lățime medie. Nu folosiți curele subțiri – acestea adaugă volum vizual.
Rochiile tip cămașă sunt, de asemenea, excelente pentru a corecta zona burții. Cusăturile verticale cu nasturi în centru fac ca silueta să pară mai alungită și mai puțin voluminoasă.
A patra tehnică: partea de jos cu talie înaltă
Pantalonii, blugii și fustele cu talia înaltă vor ascunde zonele cu probleme și o vor face mai subțire din punct de vedere vizual. Principalul criteriu pentru alegerea țesăturii – nu trebuie să fie prea subțire. Dar nici prea texturat. Așa cum am menționat deja, catifeaua, velurul și alte țesături moi, dimpotrivă, vor adăuga volum. Dați preferință alegerii materialelor netede dense, fără decor suplimentar în zona centurii, nu foarte strâns în lungime. Exemplu: pantaloni palazzo, blugi drepți sau evazați, fuste A-line, semi-strânse, fuste capete, fuste asimetrice.
Nu este recomandabil să alegeți pantaloni și fuste cu benzi elastice sau cordon. Acest lucru ar crea un volum suplimentar inutil, în cazul nostru, în zona taliei. În mod similar, o croială subțire va denatura proporțiile și va face zona abdominală mai lată.