Cum își imaginau oamenii că va fi viața în 2021 acum 100 de ani? 5 previziuni neobișnuite din trecut!

În urmă cu un secol, oamenii erau obsedați de tehnologii și transport. Impulsul dat de Henry Ford industriei auto, i-a determinat pe futuriști să creadă că viața cotidiană a omului din viitor va fi strâns legată de automatizare, mașini și tehnologii informaționale. Și trebuie să recunoaștem că în mare parte au avut dreptate, numai că modul practic în care își imaginau ei acest lucru, pentru omul contemporan va arăta nostim și amuzant.

Inspirați de cărțile, notele și ziarele acelor timpuri, angajații companiei Budget Direct Travel Insurance au lansat un proiect unic prin care au recreat fanteziile inventatorilor, jurnaliștilor și futuriștilor din secolul trecut, cu privire la viitor. Hai să vedem ce le-a reușit.

Previziuni despre viitorul omenirii

Autobuz subacvatic (1932)

Da, da – anume autobuz, care ar fi trebuit să meargă pe fundul oceanului și era să fie echipat cu roți montante pe un soi de șenile pentru a străbate terenuri accidentate. Iar caroseria trebuia să se desprindă de la șasiu în caz de situații excepționale. La un asemenea vehicul visa un inginer francez încă în anul 1932. Cum crezi, visul său poate deveni cândva realitate?

Citește și: Crezi în reîncarnare? Iată 7 semne care dovedesc că o persoană nu își duce prima viață pe pământ

Autobuz amfibiu (1947)

Dacă credeai că prima invenție era nițel extravagantă, ei bine, să știi că sunt oameni care au mers mult mai departe. Creatorul acestui prototip și-a numit invenția romantic și laconic “odihnitorul”.

Citește și: 8 fapte curioase despre cel mai rece loc de pe glob. Cum supraviețuiesc acolo oamenii?

El visa că în viitor oamenii vor putea explora fundul oceanului în scopuri recreative pentru a se bucura de flora și fauna subacvatică și chiar pentru a practica pescuitul. Mașina trebuia să fie echipată cu un bar, un loc pentru căpitan, vedere panoramică la nivelul superior și alte detalii menite să asigure o atmosferă cordială și plăcută.

Previziuni despre anul 2021

Navă de croazieră (1957)

Pasiunea strămoșilor noștri pentru mașini și ocean nu s-a terminat aici. Scriitorul fantast, Frank Tinsley avea propria părere despre cum vor arăta navele viitorului. Potrivit schițelor sale, asemenea vehicule trebuiau să înlocuiască atât transportul terestru, cât și cel maritim și fluvial, circulând atât pe apă, cât și pe uscat. Ambițios, nu?

Citește și: În căutarea timpului pierdut: 6 obiceiuri copilărești ale femeilor 40+, care îi irită pe bărbați.

Casa viitorului (1957)

Construcția urma să fie amplasată pe malul oceanului, o parte din pereți trebuiau să fie complet transparenți, iar în loc de acoperiș să fie utilizate structuri de beton.

Casa urma să fie echipată cu un observator subacvatic și o zonă pentru decolarea și aterizarea elicopterelor. În principiu, aici futuriștii chiar nu au dat greș. Astăzi există locuințe comparabile și chiar mult mai impresionante decât aceasta.

Citește și: De ce ar trebui să te ferești de oamenii cărora nu le plac pisicile?

Colonizarea altei planete (1977)

Deși ambițiile omenirii de a coloniza spațiul cosmic continuă să crească, încă suntem destul de departe de acest scop. Strămoșii noștri considerau că în 2021 va exista un habitat uman autonom în afara Terrei, cu gravitație artificială, protecție anti radiații, infrastructură complexă și transport. Futuriștii au dat tonul, e timpul lui Elon Musk să vină cu un răspuns.