Cum îi arăți soacrei că ești o gospodină bună: 7 lucruri pe care trebuie să le faci

Relația noră-soacră a fost dintotdeauna generatoare de tensiuni. Despre asta au fost scrise multe cărți și au fost spuse multe glume. Iar punctul culminant întotdeauna este îngrijirea casei, unde soacra și nora au de fiecare dată viziuni diferite.

Unii spun că această relație trebuie prefăcută, alții că trebuie să existe respect reciproc. Un lucru e cert. Dacă vrei să fie bine, trebuie să-i faci mamei pe plac. Iată ce trebuie să faci ca soacra să rămână mulțumită.

1. Șterge praful

Știți ce ar spune prima soacră ajunsă pe Lună? – Exact cum mă așteptam, praful de două degete! Dacă vrei ca în casa ta să fie curat, șterge praful atunci când îl observi, nu înainte să vină soacra.

2. Spală podeaua

Nu trebuie să o speli zilnic. O dată pe săptămână e suficient. Și nu uita să arunci o privire sub canapea. Măcar o dată pe lună. Adevărul e că sub canapele, șifoniere, dulapuri, fotolii, comode, aragazuri și frigidere – nu curăță nimeni. Acolo poți găsi monede, resturi de mâncare, colonii de furnici, scame, tone de praf, sâmburi, bijuterii și câteva fărâme de demnitate.

3. Curăță blatul de bucătărie

Blatul de bucătărie trebuie să fie curat. E primul lucru pe care-l verifică soacra. Vă spun eu că este. El vorbește despre atitudinea și caracterul unei femei. Firimiturile, bureții murdari, urmele de gem și făină, nu au fost niciodată binevenite.

4. Curăță frigiderul

Atât înăuntru, cât și pe din afară. Și nu uita de garnituri. Garniturile de cauciuc de la ușa frigiderului sunt un teren excelent pentru microbi, murdărie și bacterii. E destul să petreci cu degetul peste ele ca să te convingi de acest lucru, dar de multe ori murdăria se vede cu ochiul liber.

5. Spală geamurile

Da, oglinzile și geamurile sunt o mare bătaie de cap. Parcă mai ieri le-ai spălat, iar astăzi sunt din nou murdare. Dar dacă oglinzile și geamurile sunt murdare, înseamnă că unei femei nu îi pasă deloc de curățenia din casă și de imaginea ei.

6. Spală wc-ul

Nimănui nu-i place să spele toaleta. Dar cineva trebuie să o facă, pentru că un wc murdar este și mai neplăcut. Iar pe deasupra, este periculos, toaleta murdară fiind un teren ideal pentru bacterii și agenți patogeni. Nu trebuie să-l speli în fiecare zi, dar ai grijă să-l dezinfectezi.

7. Spală lenjeria de pat

Patul este un mediu fertil pentru acarieni, ciuperci și bacterii. În afară de asta, așternuturile sunt pline de celule moarte, de sebum, de secreții ale corpului, de praf și, bineînțeles, de transpirație. Mai mult decât atât, lenjeria nu va trece neobservată, dacă soacra se va întinde în dormitor. Prin urmare, vara așternuturile trebuie spălate o dată la 3-4 zile, iar iarna la fiecare 10 zile!

Citește și: De ce să ștergi oglinda cu spumă de ras și încă 9 sfaturi utile în gospodărie!