Cum economisim banii? Ușor: lifehack-ul unui matematician german din secolul al XVIII-lea te va ajuta

O femeie a arătat într-un videoclip pe TikTok cât de ușor și fără probleme a economisit o sumă frumoasă și a surprins spectatorii. Totuși: pentru a utiliza un truc de viață, nu trebuie să mergeți la cursuri de afaceri, ci să citiți lucrările matematicienilor din secolul al XVIII-lea.

De la înființarea TikTok, oamenii au găsit continuu tot felul de sfaturi pe platforma de diferite grade de utilitate.

Cetățeana australiană Bekki Turosi aparține celui de-al treilea tip de utilizatori – nu pierde timpul abonaților și vorbește despre lucruri importante. Într-unul dintre videoclipurile sale, femeia a explicat cum a învățat să economisească bani ușor și fără probleme în decurs de o lună.

Eficacitatea metodei lui Becky (aproape) nu lasă nici o îndoială, deoarece într-o lună fata a reușit să economisească exact 5050 dolari.

 

„Încercam constant să pun deoparte măcar o sumă mică, dar din când în când tot cheltuiam din acea sumă pe diferite lucruri inutile”, a spus Becky.

Nu se știe cât de mult s-ar mai fi chinuit fata să economisească dacă nu s-ar fi împiedicat de lifehack-ul de viață al matematicianului german din secolul al XVIII-lea, Carl Friedrich Gauss. El a calculat că, dacă adunați fiecare număr de la 1 la 100, veți obține 5050.

Când tânăra a văzut acest model, a realizat un lucru. Astfel, a decis că ar putea fi ușor utilizat modelul pentru propria îmbogățire, dacă îl va modifica și îmbunătăți puțin.

Becky a luat o foaie de hârtie pe care a scris numerele de la 1 la 100 și a lipit-o pe borcanul cu monede.

Trucul ei constă în ceea ca să arunci între 1$ și 100$ în pușculiță în fiecare zi și să treci numărul de pe listă. Astfel, în 100 de zile, dimensiunea unei singure investiții nu va fi niciodată repetată.

Experimentul trebuie să continuie până când toate numerele vor fi tăiate.

Când o să tăiați ultimul număr, veți avea colectați 5050 de dolari sau altă valută, în dependență de dorința dumneavoastră.

Toată lumea poate alege cât de des își dorește să-și plătească „salariul”, dar, potrivit lui Becky, este mai bine să facă acest lucru cel puțin în fiecare săptămână.