Cu efect natural: 8 beauty secrete pentru un aspect mai tânăr

Pe lângă grija față de sănătatea fizică, emoțiile pot juca un rol fundamental în întinerirea sau, dimpotrivă, în îmbătrânirea accelerată. Așa că, mai întâi, învață să fii fericit, iar restul va veni de la sine. Întinerirea pe cale naturală este posibilă dacă ești dispus să faci schimbări în stilul tău de viață. Somnul, alimentația corectă, activitatea fizică – și alte sfaturi simple, de care dacă vei reuși să ții cont, îți vor asigura un aspect tânăr pentru o lungă perioadă de timp, emanând energie pozitivă și zâmbet pe față.

1. Consumă norma zilnică necesară de apă, 2 l sau cel puțin 6-8 pahare

Îmbătrânirea este asociată cu deshidratarea progresivă a corpului nostru, ceea ce duce la apariția ridurilor, a pielii uscate, a pielii lăsate etc. Pielea noastră își pierde treptat capacitatea de a reține apa, ceea ce înseamnă că este important să bem cel puțin un litru și jumătate de apă în fiecare zi, pe stomacul gol și între mese.

2. Savurează smoothie-uri vegane nutritive

Alimentația corectă este este cel mai bun instrument pentru întinerirea sănătoasă și naturală. O piramidă alimentară echilibrată se bazează pe următoarele alimente bogate în vitamine și minerale:

 • Fructe
 • Legume
 • Nuci
 • Semințe
 • Cereale integrale
 • Uleiuri vegetale presate la rece (ulei de nucă de cocos, germeni de grâu, ulei de primula, ulei de susan, ulei de in)

Din aceste ingrediente putem prepara smoothie-uri vegane nutritive, fără produse de origine animală. În acest fel, vei asigura organismului tău doza necesară de antioxidanți revitalizanți și nutritivi cu o singură băutură.

3. Ajută-ți organismul prin consumarea suplimentelor antioxidante

Suplimentele reprezintă o opțiune mai practică, concepute pentru a întări organismul atât în interior, cât și în exterior. Acestea au un puternic efect antioxidant, luptând împotriva daunelor celulare cauzate de radicalii liberi.

Suplimentele antioxidante includ:

 • Resveratrol
 • Astaxanthin
 • Glutation
 • Vitamina C
 • Vitamina E
 • Seleniu
 • Açai
 • Ceai verde
 • Curcuma.

4. Protejează-ți pielea de soare în fiecare zi

Dacă dorești să-ți menții aspectul tânăr cât mai mult timp posibil, evită expunerea prelungită la soare. Expunerea îndelungată provoacă îmbătrânirea prematură a pielii. Și da, nu uita să aplici protecția solară.

5. Dormi suficient

Odihna calitativă – este baza regenerării zilnice a organismului și a întineririlor naturale. Cu toate acestea, somnul nu este întotdeauna același lucru ca odihna. Dacă te trezești mereu obosit și fără energie – analizează factorii care influențează calitatea somnului: stresul, cina târzie, mediul din dormitor, lumina, zgomotul, telefonul mobil etc.

6. Învață să respiri corect

Respirația permite oxigenului să pătrundă în toate celulele din corpul nostru, așa că este important să respirăm corect. Majoritatea oamenilor respiră prost, superficial și intermitent.
Încearcă acest exercițiu: în fiecare seară, înainte de a adormi, relaxează-te și încearcă să respiri lung și adânc. Acest lucru va ajuta la oxigenarea corpului asigurând un somn calitativ.

7. Ai grijă de sănătatea ta

Funcționarea incorectă a unor astfel de organe importante precum ficatul, rinichii, plămânii, intestinele sau tiroida – reprezintă la fel un motiv a îmbătrânirii premature. Dacă suferi de o boală cronică, sugerăm să fie cât mai rapid tratată și, de preferință, într-un mod natural.

8. Alege să fii fericit

Emoțiile pot juca, de asemenea, un rol fie în procesul de întinerire, fie în cel de îmbătrânire prematură. Alege să fii fericit și ajută-i pe alții să fie fericiți. Acesta este cel mai bun elixir pentru sănătatea ta. Fă schimbările necesare în stilul tău de viață pentru a evita stresul, anxietatea și îngrijorarea. Încearcă diferite tehnici de terapii care să te ajută să te relaxezi, cum ar fi: yoga, terapia prin artă, înotul, dansul sau orice alte activități care-ți sunt pe plac. Activitățile de dezvoltare și plimbările în aer liber sunt, de asemenea, foarte utile.