Costă mai mult decât casa ta: Top 5 cele mai scumpe flori din lume!

Un cactus care înflorește doar noaptea sau o orhidee de pe o insulă tropicală pentru care colecționarii sunt gata să plătească câteva sute de mii de dolari? Pentru ce plătim când cumpărăm o floare de apartament? Cât de mult costă dreptul de a îngriji o plantă rară ? Secretul constă în frumusețea irepetabilă a sa, în logistica complexă sau într-o campanie corectă de marketing?

Plantele sunt cele mai frumoase ornamente naturale, sunt o adevărată hrană pentru suflet și ne fac viața mai frumoasă, dar oare merită acest preț? Cele 5 exemplare de astăzi, îți vor răspunde la toate aceste întrebări.

Cele mai frumoase orhidee din lume

Orhideea Shenzhen Nongke

Cea mai scumpă plantă din lume a fost crescută în China, după ce un grup de savanți au lucrat timp de mai bine de 8 ani ca să o cultive. Într-un final, au obținut o floare foarte fragilă, cu o culoare irepetabilă a petalelor, de nuanță galben-verzuie, care intră în contrast cu pigmentul roșu aprins.

Citește și: Orhideea – un talisman feminin puternic! Iată ce nu știai despre această floare!

Orhideea Shenzhen Nongke înflorește o dată la 4-5 ani, este foarte pretențioasă și are un miros delicat. Prețul acesteia este de aproximativ 200 mii de dolari, iar unul din exemplare a fost vândut cu 1,68 milioane de dolari.

Orhideea Paphiopedilum Rothschildianum

Paphiopedilum Rothschildianum sau Aurul din Kinabalu este o plantă extrem de rară și poate fi găsită doar în Parcul Național Kinabalu de pe insula Borneo din arhipelagul malaez.

Aceasta înflorește primăvara târziu pentru o perioadă scurtă de timp și a devenit renumită pentru dungile sale întunecate de pe frunze. Pentru a înflori, planta are nevoie de 15 ani de la apariția primelor frunze. Prețul său pornește de la 5 mii de dolari.

Cele mai scumpe plante din lume

Medinilla

Medinilla crește în Asia și în Africa și costă doar 50-150 de dolari, un preț mult mai loial pentru consumator în comparație cu celelalte flori din această listă. Prin urmare, dacă vrei să adaugi o notă de șic și exclusivism locuinței tale, poți achiziționa o asemenea floare, iar petalele sale de nuanțe roz pal vor completa perfect un interior neutru.

Citește și: Cum arată cele mai bogate femei din lume care își pot permite orice

Trandafirul Sweet Juliet

Faimosul crescător englez, David Austin a dedicat 15 ani din viață pentru a crea și a crește acest soi delicat de trandafiri, investind aproape 16 milioane de dolari. Dar floarea a meritat investiția și efortul.

Acest trandafir delicat cu nuanțe de caise și o aromă fină, îmbietoare, a câștigat simpatia florăriilor din întreaga lume și astăzi se vinde cu 25 de dolari bucata și poate fi păstrat atât în ghivece, cât și în grădini.

Cele mai rare flori din lume

Kadapul

Și ultima, dar nu în ultimul rând – floarea Kadapul, o plantă care este atât de valoroasă, încât nici măcar nu poate fi cumpărată. Aceasta înflorește o dată la 10 ani (dacă ești norocos), doar pentru câteva ore, după miezul nopții, nu întâmplător e supranumită “regina nopții”, iar până la răsărit, din floare nu mai rămâne nimic. Pe lângă asta, frunzele cad imediat ce sunt atinse, deci este aproape imposibil să o transporți undeva.

Citește și: Aceste flori atrag iubirea și fericirea! Top 10 cele mai necesare plante în casă