Te vor face nefericită: contabil, psiholog și alte 5 meserii care distrug personalitatea unei femei!

Clasificarea meseriilor pe sexe ține de domeniul trecutului. Astăzi avem femei taximetriste, femei în armată, femei care muncesc în construcții și femei pompieri. O femeie se poate descurca cu orice, dar experiența arată cu unele profesii îi afectează negativ viața și trăsăturile de personalitate. Hai să vedem care sunt ele!

#1. Psiholog

Deseori reprezentanții acestei profesii știu să rezolve problemele altor persoane, dar nu sunt capabili să se descurce cu problemele lor. Psihologii sunt obișnuiți să analizeze și să interpreteze faptele altora pentru a-i ajuta să depășească mai ușor diferite situații. Dar acest obicei profesional se poate transforma în obicei cotidian, având un efect negativ asupra celor care te înconjoară.

Toți psihologii la o anumită etapă încep să-și corecteze soțul/soția, părinții, prietenii cu scopul de a-i face mai fericiți. Am făcut tot posibilul să-mi fac soțul mai bun, i-am explicat problemele cu care se confruntă, i-am spus ce nu-i în regulă și cum se poate corecta. Eram ferm convinsă că soțul trebuie să-mi fie recunoscător pentru asta, dar cu vârsta am înțeles că a fost o strategie proastă de la început și până la capăt“, dezvăluie un psiholog cu experiență.

#2. Stilist

Stiliștii sunt adesea perfecționiști. Femeile din domeniu arată întotdeauna impecabil și vor ca partenerul lor să arate la fel, indiferent de stilul și dorințele acestuia. O astfel de femeie este întotdeauna în centrul atenției, în inima evenimentelor, este mereu preocupată cu ceva, astfel încât familia și ambițiile sale personale rămân pe plan secundar.

La locul de muncă, în lumea dinamică frumuseții, mereu m-am simțit mai confortabil decât acasă. Soțul meu se simte singur, abandonat, inutil și îl înțeleg, dar nu mă pot abține. Moda este viața mea“, afirmă o vestită creatoare de modă.

#3. Medic

A fi medic înseamnă a purta pe umeri o mare responsabilitate. Dacă un stilist sau un psiholog poate lipsi de la muncă fără motiv, un medic trebuie să fie întotdeauna la datorie, fiindcă capriciul său poate costa viața unei persoane.

Femeile sunt mai sensibile decât bărbații și mult mai des dau dovadă de empatie, lăsând durerea pacienților să treacă prin ele. Până la urmă, receptivitatea crescută, stresul emoțional și empatia le ard pe interior și într-un final femeile devin reci și indiferente.

Problema este că ea (soția-cardiolog) nu poate refuza pe nimeni și trăiește intens durerea fiecărui pacient. În consecință, îmi văd soția tot mai rar și nu o mai recunosc”, se plânge soțul unei doctorițe.

#4. Contabil

Nu poți să fii un contabil bun fără să dai dovadă de acuratețe, scrupulozitate și simț sporit de responsabilitate. Reprezentanții acestei profesii sunt obișnuiți să-și planifice bine bugetul și să-și calculeze cheltuielile chiar și în afara locului de muncă, astfel încât jumătatea mai puțin conștiincioasă a familiei are de suferit. În plus, meseria de contabil este foarte stresantă.

Când e vremea de întocmit rapoartele financiare anuale, nu o mai recunosc. Nu mănâncă, nu mă hrănește, stă toată ziua în fața calculatorului și mai și strigă la mine. Iar seara plânge în baie. An de an aceeași istorie”, dezvăluie soțul unui contabil profesionist.

#5. Profesor

Ca și în cazul psihologilor, obiceiul de a-i învăța pe alții mai devreme sau mai târziu se răsfrânge asupra celor dragi, fără să observi acest lucru. În afară de asta, profesorii sunt adesea încărcați cu activități birocratice și sarcini suplimentare, care îi destabilizează emoțional.

Mi-am dat seama că m-am transformat într-o profă severă pentru propriii mei copii și acestora le este frică de mine”, dezvăluie o profesoară de 35 de ani.

#6. Programator

Femeile din IT cu timpul devin reci, calculate și distante. Lipsa de socializare nu poate să nu te afecteze pe termen lung. Mai devreme sau mai târziu îți pierzi pofta de viața. Cel puțin așa mi s-a întâmplat mie. Ăsta e motivul pentru care am renunțat la IT și mi-am făcut o carieră în recrutare“, afirmă directoarea unei agenții de recrutare.

#7. Top manager

Cu cât e mai mare responsabilitatea, cu atât e mai mare stresul și dorința de a controla fiecare proces care te înconjoară. Femeile autoritare în afaceri, devin autoritare și în relații, și nu fiecare bărbat e gata să se împace cu acest lucru. Iar absența critică a timpului liber și diferența de salariu devine un obstacol suplimentar în relații.

18% din respondenții care au participat la un studiu realizat de Universitatea din California au recunoscut că știu cazuri specifice sau au trecut ei înșiși prin experiența, când creșterea veniturilor femeii în cuplu a dus la întreruperea relațiilor.

Citește și: Jumătate din meseriile de astăzi vor dispărea în 10 ani: 5 joburi actuale care mâine vor fi inutile!