Comorile celui de-al Treilea Reich sunt doar pe locul 3! Află care sunt 5 cele mai neobișnuite descoperiri subacvatice!

Fundul oceanului ascunde cele mai surprinzătoare lucruri. Mulți oameni și-au dedicat întreaga viață lumii subacvatice, dar oricum peste 80% din suprafața oceanelor a rămas neexplorată.

Apele ascund în adâncurile lor comori nemaivăzute, insule și orașe legendare scufundate, iar unii încă mai caută disperat rămășițele celebrei Atlantide. Nu știm dacă aceasta a existat sau nu, dar unele descoperiri subacvatice ne fac să credem că cele 4/5 neexplorate de ocean ne pregătesc încă multe surprize.

Descoperiri subacvatice impresionante

5. Piramida Yonaguni

Această descoperire a fost făcut recent în apropierea insulei Yonaguni din arhipelagul japonez. Acest complex subacvatic se află la adâncimea de 27 de metri sub apă și amintește un pic de renumitele construcții mayașe. E vorba de o platformă masivă, cu trepte, care la un anumit moment se transformă într-o terasă, cu ornamente complexe sub formă de triunghiuri. După ce au analizat în detaliu descoperirea, cercetătorii au ajuns la concluzia că aceasta a fost construită cu mai bine de 2 milenii în urmă.

Citește și: 10 mituri despre preistoric și civilizația antică în care oamenii cred până în prezent!

4. Smaraldele blestemate

Jay Miscovich era numele nenorocitului care a găsit aceste smaralde prețioase pe fundul oceanului. Bărbatul și-a dedicat întreaga viață căutând această comoară și până la urmă a reușit să o găsească. Păi, de ce nenorocit, dacă a descoperit comoara? Pentru că s-a sinucis. La scurt timp după descoperire, când a devenit putred de bogat, pe lângă atenția din partea mass mediei, acesta a stârnit interesul Biroului Federal de Investigații și toate evenimentele ulterioare au transformat viața noului milionar într-un adevărat coșmar, iar smaraldele au fost poreclite blestemate.

Citește și: 23 de imagini copleșitoare din întreaga lume care-ți vor aminti cât de neobișnuită este planeta noastră!

3. Bogățiile celui de-al Treilea Reich

Comorile celui de-al Treilea Reich erau considerate de unii un mit, până când compania Odyssey Marine Exploration nu a reușit să descopere o parte din ele. Tezaurul a fost scos din Germania în 1941 pe celebra navă SS Gairsoppa. Rămășițele sale au fost găsite în 2011, cu 61 de tone de metale prețioase la bord, cea mai mare cantitate descoperită vreodată într-un singur loc.

Citește și: 16 minuni ale restaurării de la cei mai virtuoși salvatori de tablouri

2. Mecanismul de la Antikythera

Mecanismul de la Antikythera este considerat cel mai vechi calculator științific complex, realizat pentru calcularea pozițiilor astronomice. Gradul său de sofisticare mecanică poate fi comparat cu cel al unui ceas elvețian. Dar amintesc că, potrivit estimărilor, mecanismul a fost pus în funcțiune în anul 205 î.e.n. Acesta a fost recuperat de pe fundul oceanului în anul 1900 și este considerat de mulți cercetători drept cea mai importantă descoperire arheologică a secolului trecut.

Citește și: Ca două picături de apă: cum arată descendenții celor mai renumiți oameni din istorie

1. Orașul antic Heracleion

Imaginează-ți un oraș antic enorm, cu un port bine dezvoltat, cu o capacitate de sute de corăbii, sistem de irigații, un complex de temple și alte elemente de infrastructură. Crezi că cu resursele și tehnologiile contemporane e posibil ca cercetătorii să nu știe nimic despre existența acestuia? Ei bine, să știi că e posibil.

Orașul antic Heracleion a fost descoperit abia în anul 2001, la 10 metri sub apă, la doar 6 kilometri de legendarul oraș Alexandria. Pe lângă comori și vestigii arhitecturale impresionante, cercetătorii au descoperit 64 de nave maritime, cel mai mare cimitir de nave antice din istoria arheologiei! Aceștia au constatat că orașul s-a scufundat în urma unui cutremur în secolul VII sau VI î.e.n.