Coafura perfectă și pantofii lăcuiți:12 detalii de look care te pot îmbătrâni imperceptibil

Așa cum spunea odată celebra Coco Chanel: “Nimic nu îmbătrânește o femeie ca o ținută prea bogată” – acest citat fiind mai relevant ca niciodată, deoarece moda refuză „împodobirile” excesive, precum și respectarea strictă a canoanelor! Multe trucuri de modă pot avea pur și simplu efectul opus și pot adăuga doi-trei sau poate chiar și zece ani în plus. Noi, cei de la eustiu.com am analizat și am aflat ce trebuie să eviți în aspectul tău dacă nu dorești să-ți mărești vizual vârsta – fii atentă mai jos!

1. Păr prea închis sau blond galben

Părul prea închis la culoare poate crea un halou în jurul feței, care accentuează orice modificări legate de vârstă. Nici decolorarea cu o notă de îngălbenire nu este o opțiune grozavă, deoarece face ca părul să pară neîngrijit și ars. Dacă vrei să experimentezi cu culoarea, cel mai bine este să alegi o nuanță cu două tonuri mai deschisă decât cea naturală sau să optezi pentru un blond rece sofisticat.

2. O ținută deliberată în care toate lucrurile sunt perfect potrivite

În efortul de a arăta elegant și actual, suntem adesea prea meticuloși, dar o astfel de atenție la detalii poate fi contraproductivă. Un look în care toate hainele și accesoriile se potrivesc perfect cu nuanțele, imprimeurile și stilul general este lipsit de neglijența de care puține seturi de modă din ziua de azi sunt lipsite.

3. Pantofi și accesorii lăcuite

Astfel de articole strălucitoare nu mai sunt acceptabile, referindu-se la epoca glamourului și luciului. Apropo, în Ohio, pantofii din piele lăcuită sunt interzise pentru că reflectă lenjeria intimă. Cel mai popular material pentru pantofi și genți este astăzi pielea de camoie.

4. Coafarea prea perfect elaborată

5. Bijuterii ieftine

6. Lac de unghii roșu aprins sau închis

Ne-am obișnuit cu faptul că culoarea clasică a ojei de unghii este stacojiu aprins. Dar, din păcate, nu este cea mai bună alegere: ca toate nuanțele reci de roșu, accentuează imperfecțiunile de pe mâini. Același lucru este valabil și pentru nuanțele mai închise. Dacă vrei totuși să folosești această gamă de culori în manichiura ta, poți crea un model geometric real pe câteva unghii și alege o culoare neutră bej sau lăptișor ca și culoare principală.

7. Tricouri cu inscripții

8. Stil prea conservator

Conservatorismul este o calitate excelentă atunci când vine vorba de un eveniment de afaceri serios. Dar în viața de zi cu zi, nu vă fie teamă să purtați un hanorac cu o fustă din dantelă sau pantaloni clasici cu adidași. Prin subordonarea constantă a imaginii față de standardele comune, există riscul de a-ți pierde individualitatea și de a deveni o doamnă de vârstă nedeterminată.

9. Pulovere subțiri tricotate cu nasturi

10. Abuzul de combinații clasice de culori

Combinațiile standard de alb + negru, roșu + negru și altele au fost de mult timp uzate și nu ar trebui să fie considerate astăzi reguli de nezdruncinat. Experimentați, începând cu un set violet-verde, de exemplu, și alegând nuanțe non-triviale.

11. Colanți în culoarea bronzului (maro)

Contrar numelui lor, aceste dresuri nu pot fi confundate cu un bronz adevărat: au un aspect nefiresc și pot strica chiar și cele mai perfecte picioare. În plus, nuanța lor “periculoasă” contrastează aproape întotdeauna cu culoarea naturală a pielii, oricare ar fi ea.

12. Tunsoarea prea scurtă

Se spune că tunsorile scurte au efect de întinerire, dar este posibil și efectul opus. Acest lucru este valabil mai ales pentru stilurile conservatoare, cu linii drepte. Tunsorile asimetrice, pe de altă parte, sunt mult mai moderne și mai ușor de întreținut.